Kocaeli, Kayseri ve Kilis’te yangın

Kocaeli, Kayseri ve Kilis’te yangın

Türkiye’nin farklı noktalarında yangınlar sürüyor. Kocaeli, Kayseri ve Kilis’te de yangınlara müdahale ediliyor.

Türkiye'nin dört bir yanından yangınlar devam ediyor. Kocaeli, Kayseri ve Kilis'te de çıkan yangınlara karşı bölge halkının ve görevlilerin mcüadelesi sürüyor. 

KOCAELİ

Kocaeli’nin Körfez ilçesi Yavuz Sultan Selim Mahallesi mevkiinde yangın meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ormanlık alanda bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangının söndürülmesi için bölgeye itfaiye ve orman ekipleri sevk edildi.

Ekiplerin alevlere müdahalesini sürdürüyor. Alevlere teslim olan ormanlık alan havadan görüntülendi. 

KAYSERİ

Kayseri'nin Yahyalı ilçesindeki Aladağlar Milli Parkı'nda dün başlayan yangın, Ulupınar Mahallesi'nde kısmen kontrol altına alındı. Yangında 45 hektar zarar gördü. Kapuzbaşı Mahallesi'ndeki yangını ise kontrol altına alma çalışmaları sürüyor. Gece boyu soğutma işlemlerinin devam ettiği yangın bölgesinde şiddetli rüzgar çalışmaları zorlaştırıyor.

KİLİS

Kilis'te Demirciler Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

Rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılan alevler, bölgeye sevk edilen ekiplerce kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki 75 işçi, 8 arazöz, 3 su tankı, 3 dozer ve 10 itfaiye aracıyla yürütülen çalışmalara jandarma ve belediye ekipleri de destek veriyor.

Kilis Valisi Recep Soytürk, yangının kontrol altına alınmasına yönelik ekiplerin sahadaki çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Kısa zamanda sonuç almayı arzuladıklarını ifade eden Soytürk, "Yerleşim yerlerini tehdit eden bir durum yok." dedi.



 

DAHA FAZLA