Koca: Yüksek öğretimde teorik eğitimlere çevrimiçi olarak devam edilmeli

Koca: Yüksek öğretimde teorik eğitimlere çevrimiçi olarak devam edilmeli

Bilim Kurulu toplantısından sonra açıklama yapan Sağlık Bakanı Koca ''Uygulamalı eğitimin mümkün olduğunca yüz yüze yapılması, teorik eğitimlere ise çevrimiçi olarak devam edilmesi konusundaki görüş birliği Yüksek Öğretim Kurumumuza iletilmiştir” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından yazılı açıklama yaptı.

'YÜKSEK ÖĞRETİMDE UYGULAMALI EĞİTİMLER YÜZ YÜZE OLABİLİR'

Üniversitelerdeki eğitimin online olarak yapılmasını önerdiklerini söyleyen Koca, ''Milletçe normale dönüş özlemi çekiyoruz. Esnafımız, çalışanımız, öğrencimiz haklı bir beklenti içinde. Bu husus çalışmalarımızın odağında bulunuyor. Esnafımızın işine, öğrencilerimizin okullarına bir an önce kavuşmalarını istiyoruz. Bunun kriterlerinin belirlenmesi konusunda Bilim Kurulumuz çalışmalarını sürdürüyor. Bugün yüksek öğretim ile ilgili değerlendirmeler yaptık. Yapılan değerlendirmede uygulamalı eğitimin mümkün olduğunca yüz yüze yapılması, teorik eğitimlere ise çevrimiçi olarak devam edilmesi konusundaki görüş birliği Yüksek Öğretim Kurumumuza iletilmiştir' dedi.

'AŞILAMADA BİRİNCİ AŞAMAYI TAMAMLAMAK ÜZEREYİZ'

Korona virüsü (Covid-19) salgınıyla mücadeledeki mevcut durumu ve yürütülen çalışmaları değerlendirdiklerini aktaran Koca, aşı programında 1. aşamanın bitmek üzere olduğunu belirterek,''Bütün kurumlarımızın desteği, vatandaşlarımızın fedakarlığı, tüm vatandaşlarımızı kapsayan sağlık güvencesi, en önemlisi sağlık çalışanlarımızın emeği ve tecrübesiyle ülke olarak COVID-19 tedavisinde etkin mücadelemizi sürdürüyoruz. Organize bir şekilde yürüttüğümüz aşı programımız da hakkaniyetle değerlendiren her kesimden, dünyanın her yerinden takdir topluyor. Bilim Kurulumuzun oluşturduğu öncelikli grupların aşılanmasında 1. aşamayı tamamlamak üzereyiz'' açıklamasında bulundu.