Koç Üniversitesi’nde bir kadın saldırıya uğradı: ‘Adalet biziz, susmayacağız’

Koç Üniversitesi’nde bir kadın saldırıya uğradı: ‘Adalet biziz, susmayacağız’

Koç Üniversitesi Batı Kampüsü önünde bir kadının saldırıya uğradığını duyuran Kadın Dayanışma Kulübü, "Adaleti olay yerine gelmeyen polisten, mahkemelerde aklayan yargıdan beklemiyoruz. Adalet biziz, susmayacağız" ifadelerini kullandı.

Koç Üniversitesi Kadın Dayanışma Kulübü, üniversitenin İstanbul Sarıyer'deki Batı Kampüsü önünde bir kadının saldırıya uğradığını duyurdu. Twitter'dan paylaşım yapan öğrenciler, kampüste ışıklandırmanın ve güvenliğin yetersiz olduğunu belirtti.

Paylaşımda "Bugün Koç Üniversitesi Batı Park'ta 20:30 sularında Koç Üniversitesi öğrencileri bir kadının tacize uğradığına ve gözünden bıçaklandığına tanık oldu. İki arabayla orada olan failler tepki gelmesinin ardından kaçtılar" denildi.

Öğrenciler, hastaneye gidip bilgi aldıklarını ve saldırıya uğrayan kadının sağlık durumunun iyi olduğunu belirtip "Işıklandırmanın ve güvenliğin yetersiz olduğu Koç Üniversitesi Batı Kampüsü servis bekleme alanında yaşanan bu olayda Kadın Dayanışma Kulübü olarak sürecin takipçisi olacağız" ifadelerini kullandılar.

‘KADIN DAYANIŞMASINI BÜYÜTECEĞİZ’

"Dayanışmamız sayesinde faillerden birisi yakalandı, saldırıya uğrayan kadın arkadaşımız faili teşhis etti" diyen öğrenciler, paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı:

"Bugün yaşanan saldırının gerçekleştiği yerin aydınlatması yok. Tacizi, tecavüzü meşrulaştıran erkek egemen sistemin karşısında kadın dayanışmasını büyüteceğiz. Adaleti olay yerine gelmeyen polisten, mahkemelerde aklayan yargıdan beklemiyoruz. Adalet biziz, susmayacağız!”

‘GECELERİ DE SOKAKLARI DA KAMPÜSLERİ DE TERK ETMİYORUZ!’

“Dün Batı Kampüs servis bekleme yerinde bir kadının saldırıya uğramasının ardından okul kulüplerinden öğrenciler olarak failleri koruyan, aklayan sisteme karşı dayanışmamızın sesimizi yükselttik.

Geceleri de, sokakları da, kampüsleri de terk etmiyoruz!

Yaşasın kadın dayanışması!”

Öğrenciler, saldırının yaşandığı yerin güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğunu söyleyip acil önlem çağrısı yaptı.

DAHA FAZLA