Kobani iddianamesi kopyala-yapıştır!

Kobani iddianamesi kopyala-yapıştır!

Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu 108 kişi hakkındaki Kobani iddianamesi ‘kopyala-yapıştır’ biçimde hazırlandı.


Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, sosyal medya hesabından Kobani iddianamesine ait sayfaları yayınladı. Sayfalarda, kişi adres ve doğum yerlerinin bulunduğu bölümün kopyala yapıştır biçimde hazırlandığına dikkat çeken Baş, "Demirtaş’ı cezaevinde tutacağız diye alelacele kopyala yapıştır iddianame yazınca böyle komik duruma düşüyorlar! (Bakınız sayfa 152 madde 2494 ve devamı) Yazık bu ülkeye!" diyerek tepki gösterdi. 

 

 

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan “Kobane soruşturması” iddianamesi, Ankara 22'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede 108 kişi için "devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozma" ve 37 kez "insan öldürme" gibi suçlamalar yer alırken aralarında HDP'nin eski tutuklu Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu 108 kişi yargılanacak.

 

Hakimler Savcılar Kurulu (HSK) tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akça, atanmıştı. Bugün Ankara Adalet Sarayı'na gelerek görevine başlayan Akça’nın ilk işi hazır olan “Kobane soruşturma” dosyasını onaylamak oldu.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Daire halen tutuklu bulunan Demirtaş hakkında 22 Aralık’ta "derhal tahliye edilmeli" kararı vermişti.