Kobane Davası'nda 8’nci oturum: 'AİHM bizi bağlamaz politikasıyla yargılanıyorlar'

Kobane Davası'nda 8’nci oturum: 'AİHM bizi bağlamaz politikasıyla yargılanıyorlar'

Kobane Davasının üçüncü duruşmasının sekizinci oturumu Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor.

Cihatçı terör örgütü IŞİD’in Kobane’ye yönelik saldırılarına karşı 6-8 Ekim 2014’te gerçekleştirilen eylemler gerekçesiyle HDP önceki dönem Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın yanı sıra Merkez Yürütme Kurulu üyeleri ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 24’ü tutuklu 108 kişi hakkında açılan Kobane Davasının üçüncü duruşmasının sekizinci oturumu, Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. 

Artı Gerçek'ten Seda Taşkın'ın haberine göre Sincan Cezaevi Kampüsü Salonu'nda görülen duruşmaya, HDP milletvekillerinin yanı sıra parti yöneticileri ile yargılananların yakınları ve çok sayıda kişi katıldı.

Duruşmanın öğleden önceki bölümünde, tutuklu bulunan HDP MYK Üyesi Alp Altınörs’ün avukatları Kazım Bayraktar ve Cemile Turhallı Balsak savunma yaptı.

'AİHM BİZİ BAĞLAMAZ POLİTİKASIYLA YARGILANIYORLAR'

Duruşma HDP MYK üyesi Alp Altınörs’ün avukatı Kazım Bayraktar’ın savunmasıyla devam ediyor. Bayraktar, "AİHM bizi bağlamaz politikasıyla yargılanıyorlar’’ dedi.

Bayraktar, geçtiğimiz hafta HDP İzmir İl Binası'na düzenlenen saldırıya da davada değindi. Bayraktar, "HDP binalarına yapılan saldırılar, katliamlar ile yargılama arasında iltisak vardır. Deniz Poyraz’ın katli ile MHP arasında iltisakın ötesinde ilişki var. Devlet Bahçeli bu cinayetle iltisaklıdır" ifadesini kullandı. 

'GİZLİ TANIĞIN İFADELERİ YARIM'

Av. Cemile Turhallı Balsak ise "Oluk oluk kanlarını akıtacağız’ diyen Sedat Peker beraat ederken Alp gibi aydın, yazar, ekonomist bir kişinin düşünceleri yüzünden 37 kez müebbetle yargılanmasını anlamak mümkün değil. Gizli tanığın ifadeleri yarım, sorulara tam olarak yanıt vermiyor. Ama siz burada gizli tanığın yarım bıraktığı soruları müvekkillere sorarak tamamlamaya çalışıyorsunuz. Bunun tek bir nedeni var; gizli tanık yok" dedi.