Koalisyondan Deyrizor'daki sivillere saldırı: Çoğu kadın ve çocuk en az 40 ölü

Koalisyondan Deyrizor'daki sivillere saldırı: Çoğu kadın ve çocuk en az 40 ölü

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, Suriye'nin Deyrizor iline son dört günde üçüncü kez saldırdı. IŞİD’e karşı düzenlendiği öne sürülen saldırı sonucu çoğu kadın ve çocuk en az 40 sivil hayatını kaybetti.

Foto: Arşiv

IŞİD’e karşı savaştığı öne sürülen, Suriye ve Suriyelilere insanlık dışı katliamlarını sürdüren ABD öncülüğündeki koalisyon, Deyrizor kırsalının yaklaşık 110 km güneydoğusunda yer alan Bekan Beldesi'nde yeni bir katliam gerçekleştirdi. Katliamda çoğu çocuk ve kadın olmak üzere en az 40 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

'SİVİLLERİN EVLERİ BOMBALANDI'

Beldede yerel kaynakların SANA’ya aktardıkları bilgilerde ABD komutasında uluslararası kanunlar ve Birleşmiş Milletler (BM) kararlarına aykırı bir şekilde hareket eden uluslararası koalisyon güçlerine tabi savaş uçaklarının Bekan Beldesi'nde sivillerin evlerini bombaladıklarını belirtti.

Kaynaklar insanlık dışı katliamda büyük çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 40 sivilin vatandaşın hayatını kaybettiğini, yine aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun bulunduğu onlarca masum sivil vatandaşın yaralı düştüğünü ifade etti. Bombardıman sonucunda birçok evin yerle bir olduğunu söyleyen kaynaklar; enkaz altında hala birçok insanın bulunmasıyla ölü ve yaralı sayısının artabileceğine dikkat çekti.

[ih2]

DÜN GECEDEN BERİ HAVA SALDIRILARI DEVAM EDİYOR

Koalisyon uçaklarının Heccin Kenti ve ona tabi belde ve köyleri dün geceden beri bombalamaya devam ettiklerini ifade eden kaynaklar, bu saldırılar sonucunda masum sivillere ait onlarca evin yerle bir edildiğini, yüzlerce ailenin de evsiz bırakılıp tehcir edildiklerinin altını çizdi. Kaynaklar Bekan Beldesi ahalisinin neredeyse tamamının tehcir edildiğini ifade etti.