KKTC’ye girişler yasaklandı

KKTC’ye girişler yasaklandı

KKTC Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, "KKTC kara, deniz ve hava giriş kapılarından KKTC vatandaşları haricindeki kişilerin girişleri 1 Nisan'a kadar durdurulmuştur. Belirtilen süre zarfında ülkemize giriş yapacak tüm KKTC vatandaşları KKTC Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen gözlem merkezlerinde 14 gün boyunca zorunlu gözlem ve izolasyon işlemine tabi tutulacaklardır" dedi.

KKTC Bakanlar Kurulu, koronavirüs önlemleri kapsamında KKTC vatandaşları dışındaki herkesin ülkeye girişini yasakladı.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları da dahil tüm ülke vatandaşlarının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) girişi yasaklandı. KKTC Bakanlar Kurulu kararıyla alınan yasak kararı, bugün saat 15.00'te uygulamaya girdi.

‘1 NİSAN’A KADAR DURDURULDU’

Konuyla ilgili açıklama yapan KKTC Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, "KKTC kara, deniz ve hava giriş kapılarından KKTC vatandaşları haricindeki kişilerin girişleri 1 Nisan'a kadar durdurulmuştur. Belirtilen süre zarfında ülkemize giriş yapacak tüm KKTC vatandaşları KKTC Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen gözlem merkezlerinde 14 gün boyunca zorunlu gözlem ve izolasyon işlemine tabi tutulacaklardır" dedi.