KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 'Türkiye'yi yönetene bağlı makamlar' tarafından aday olmaması için tehdit edildiğini açıkladı

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 'Türkiye'yi yönetene bağlı makamlar' tarafından aday olmaması için tehdit edildiğini açıkladı

Akıncı, programda sorulan “Size Türkiye’den ya da Türkiye’nin herhangi bir temsilcisinden aday olmamanız için telkin geldi mi?”sorusuna çarpıcı bir yanıt verdi.

İleri Haber

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, seçimlerde aday olmaması için “derin ilişkileri” olan Türk makamlarından ailesi ve kendisine yönelik tehditler aldığını açıkladı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bağlandığı bir TV programında 11 Ekim’deki seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Akıncı, programda sorulan “Size Türkiye’den ya da Türkiye’nin herhangi bir temsilcisinden aday olmamanız için telkin geldi mi?”sorusuna çarpıcı bir yanıt verdi.

Akıncı, şunları söyledi:

“Bu bile yapıldı. Derin ilişkiler içerisinde olan ve Türkiye’yi yönetene bağlı makamlar var biliyorsunuz. ‘Aday olma. Senin için, ailen için, yakınların için iyi olur’ şeklinde özel kalem müdürüm aracılığıyla bu mesaj bile iletilme cüreti gösterildi”

‘BÜYÜKELÇİ DAVETE İCABET ETMEDİ’

Akıncı, Türkiye’nin bu husustaki tavrının ne olduğunu sormak için Lefkoşa Büyükelçisi’ni Cumhurbaşkanlığına davet ettiğini, ancak Ali Murat Beşçeri’nin davete icabet etmediğini söyledi.

İLK DEĞİL

Akıncı, daha önce Türkiye’nin Suriye operasyonu ile ilgili yaptığı açıklama nedeniyle ölüm tehditleri aldığını açıklamıştı. KKTC Cumhurbaşkanlığı da o dönem Akıncı'ya yönelik ölüm tehdidi ve hakaret içeren mesajlar gönderenlerin isimlerinin yer aldığı bir listeyi Polis Genel Müdürlüğüne teslim etmişti.