KKM, servet transferine yaradı

KKM, servet transferine yaradı

Gazeteci Bahadır Özgür, KKM ile servet transferine ortaya koyan bir belge paylaştı.

KKM sistemi ile servet transferi sürerken, gazeteci Bahadır Özgür'ün paylaşımı da bu gerçeği bir kez daha ortaya koydu. Bir şirket, KKM'ye yatırdığı 226 milyon TL ile 6 ayda 73 milyon TL kâr elde etti.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, doların Aralık 2021 tarihinde 18 TL'yi aşması üzerine "müjde" olarak duyurduğu Kor Korumalı Mevduat (KKM) sistemine ilişkin veriler ortaya çıkkmaya devam ediyor. Sistemin duyurusu ile birlikte 12 TL'ye kadar inen dolar yeniden 18 TL'yi bulurken, geride kalan 7 ayda KKM'ye para yatıranların servetleri de katlandı. KKM'deki para 29 Temmuz itibarıyla bir trilyon 134 milyar TL'ye ulaştı.

6 AYDA 73 MİLYON TL KÂR

Halkın bütçesinden zenginlerin servetlerine KKM ile aktarılan paralar, BirGün yazarı Bahadır Özgür'ün sosyal medya paylaşımıyla bir kez daha gündeme geldi.  Özgür'ün Twitter hesabından paylaştığı belgeye göre, bir ticari firma 11 Şubat tarihinde 16 milyon 675 bin dolarını çeşitli bankalarda TL'ye çevirdi ve 226 milyon 88 bin TL olarak KKM'ye yatırdı. Aradan geçen 6 ayda kurdaki değişiklik nedeniyle firma, Hazine'den 73 milyon 519 bin TL aldı.

'AKP'NİN NASIL CİDDİ BİR SERVET TRANSFERİ YAPTIĞININ ÖRNEĞİ'

Kamuoyu Aydınlatma Plartformu'nda (KAP) "Özel Durum Açıklaması (Genel)" ifadeleriyle yer alan paylaşım, servet transferini bir kez daha ortaya koydu. Gazeteci Bahadır Özgür de "AKP'nin KKM ile nasıl ciddi bir servet transferi yaptığının somut örneği..." yorumunda bulundu.

DAHA FAZLA