Kızını öldüren erkekten boşanamayan kadına, hakimden suç duyurusu

Kızını öldüren erkekten boşanamayan kadına, hakimden suç duyurusu

Kızını öldüren erkekten boşanmak için mücadele eden Gülden Yılmaz, 'şiddet ve korku' yaratacak biçimde bağırdığı gerekçesiyle bir sonraki duruşmaya hakim tarafından 'yeterli sayıda polis' istendi.

Balıkesir'in Havran ilçesinde kızı Gülnur Yılmaz'ı (28) öldürdüğü için Mustafa Ali Yılmaz (67) tutuklu yargılanırken, eşi Gülden Yılmaz ondan boşanmak için mücadele veriyor.

HAKİM DURUŞMAYA 'POLİS' TALEP ETTİ

DHA'da yer alan habere göre, İzmir 4. Aile Mahkemesi hakimi Gülden Yılmaz hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Gülden Yılmaz'ın şiddet ve korku yaratacak biçimde bağırdığını belirten hakim, boşanma davasının bir sonraki duruşmasına 'yeterli sayıda polis gelmesini' talep etti.

"Tüm bu olanların üzerine bir de şikayet edildim" diyen Gülden Yılmaz, "Yeterli sayıda polis gönderilmesi için talepte bulunmuş. Ben katil değilim, hırsız değilim. Herhangi bir hakarette de bulunmadım, sadece hakkımı aradım. Devletin kurumlarını neden böyle gereksiz şeylerle meşgul ediyor, anlamıyorum. Ben bu konuyla ilgili tüm yasal haklarımı kullanacağım, konunun arkasını bırakmayacağım" şeklinde konuştu.

HAKİME SİTEM ETTİ

Annenin kızının babası tarafından öldürülmesinden önce, şubat ayında İzmir 4. Aile Mahkemesi'nde açtığı boşanma davasının ilk duruşması temmuz ayında görüldü.

Dün görülen ikinci duruşmaya ise cinayet suçundan tutuklu olan Mustafa Ali Yılmaz ve avukatı ile Gülden Yılmaz'ın avukatı Türkan Yıldız katıldı. Mahkeme, Burhaniye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'tasarlayarak öldürme' suçundan yürütülen soruşturma sonunda açılacak davada verilecek cezanın kesinleşmiş kararının mahkemeye sunulmasını isteyerek, duruşmayı erteledi.

Başka bir duruşmanın görüldüğü sırada mahkeme salonuna giren Gülden Yılmaz, hakime, "Beni boşamak için neyi bekliyorsun? Çocuğun mezardan çıkıp gelmesini mi bekliyorsun? Bu adam benim kızımı öldürdü" diyerek, tepki gösterdi. Gülden Yılmaz'ın ardından mahkeme salonuna giren avukatı Türkan Yıldız, hakimden özür dileyerek, anneyi salondan uzaklaştırdı.

'İSTEMSİZCE İÇERİYE GİRDİM'

Duruşma salonuna istemsizce girdiğini söyleyen acılı anne, "Bu dava arapsaçına döndü, neden olduğunu anlamıyorum ama bizim taraftan dolayı olmadığı kesin. Ben o adamla karşılaşmamak için duruşmada salona girmedim. Dışarıda beklerken avukatım gelip, hakimin bizi boşamadığını, diğer ceza davasının kesinleşmiş kararını istediğini söyleyince istemsiz şekilde içeriye girdim" şeklinde konuştu. Boşanma davasının 3. duruşması ocak ayında görülecek.

DAHA FAZLA