Kızılay’dan haremlik selamlık gençlik kampları

Kızılay’dan haremlik selamlık gençlik kampları

Kızılay, çocuklar için haremlik selamlık çocuk ve kampı düzenledi.

Kızılay’ın gençlik kolu Genç Kızılay, haremlik selamlık çocuk kampı düzenledi. Kızılay’a ait Ankara, Eskişehir ve İstanbul’da bulunan kamp alanlarına, erkek ve kız çocuklar farklı tarihlerde götürülüyor.

CAMİ VE TÜRBE ZİYARETİ

Kamplara giden çocuklar için, sosyal aktivite adı altında cami ve türbe ziyaretleri planlandı. Ankara Çamkoru kampındaki çocuklar ve gençler, Beştepe Millet Cami ve Ali Semarkandi Türbesi’ne götürüldü. Masraflarını Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın karşıladığı harem selamlık kamplar için Kızılay, İstanbul Müftülüğü’nden de destek alıyor.

GERİCİ VAKIFLARLA İŞBİRLİĞİ

Kızılay’a ait Ankara Çamkoru, Eskişehir Hasırca ve İstanbul Heybeliada da bulunan kamp alanları TÜGVA, AGD, Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü, İnsan ve Medeniyet Hareketi ve İBB Gençliği gibi AKP’ye yakınlığıyla bilinen kurumların kullanımına verildi.

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Kızılay’ın gençlik kolu olan Genç Kızılay ile Sümeyye Erdoğan’ın yöneticisi olduğu Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) birçok kez ortak etkinlik yaptı. Genç Kızılay ve KADEM Ankara şubesi “Benim Hikayem” adında bir proje düzenledi. Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu TÜGVA ve Karaman’daki Kuran kursunda istismara uğrayan çocuklarla gündeme gelen Ensar Vakfı ile ortak etkinlik yapan Genç Kızılay, Bilal Erdoğan’ın Okçuluk Vakfı ile de okçuluk turnuvası düzenledi.

Heybeliada kamp alanının kullanımını İstanbul Müftülüğüne veren Kızılay çevre sakinlerinden tepki toplandı. Adalılar, Kızılay kamp alanındaki faaliyetlere tanık olduklarında IŞİD’in kamp yaptığını düşündüklerini ve korkuya kapıldıklarını bildirdi.

DAHA FAZLA