Kızılay yine para istedi: Bu defa gerekçe öve öve bitirilemeyen uzaktan eğitim...

Kızılay yine para istedi: Bu defa gerekçe öve öve bitirilemeyen uzaktan eğitim...

Daha önce Elazığ depreminin hemen ardından yurttaşlardan para isteyen Kızılay, uzaktan eğitime ilişkin de yine SMS yoluyla yurttaşlardan para istedi.

İleri Haber

Doğal afetlerin hemen ardından vatandaştan yardım istemesiyle tepki toplayan Kızılay, öve öve bitirilemeyen ancak gerçekte çok sayıda öğrencinin ulaşım imkanı olmadığı uzaktan eğitimle ilgili de bağış istedi. Kızılay’dan yurttaşlara atılan mesajda, “Öğrencilerimiz bilgisayar ve interneti yok diye derslerinden geri kalmasın” denilerek 10 TL bağış istendi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk geçen günlerde uzaktan eğitime dair yeni dönem için “Dünyanın en iyi dijital eğitim altyapısını kuruyoruz. Çok iddialı olarak söylüyorum. Uzaktan eğitimde dünyadaki 3-5 ülkeden bir tanesi Türkiye. Bu hizmetin genişleyerek yüz yüze eğitime geçildiğinde de sürekli biçimde devam edeceğinin müjdesini vermek isterim” ifadelerini kullanmıştı.

Aynı Selçuk, bir başka açıklamasında ise 1,5 milyon çocuğun internet erişimi olmadığını söylerken, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan ise şu ifadeleri kullanmıştı:

“Arkadaşlarımızla 4 Eylül'de yaptığımız Uzaktan Eğitim Çalıştayı'nda öğrencilerin uzaktan eğitim programlarından sürekli olarak faydalanmaları oranının %15'lerde kaldığını görüyoruz. Arkadaşlarımızın %93,8'i öğrencilerin uzaktan eğitimden faydalanamadığını ifade ediyor.”

KIZILAY’DAN ‘BAĞIŞ’ MESAJI

Uzaktan eğitime öğrencilerin ulaşım sıkıntısına itiraf nitelikteki son çıkış ise Kızılay’dan geldi. Kızılay’dan yurttaşlara gönderilen mesajda, “Öğrencilerimiz bilgisayar ve interneti yok diye derslerinden geri kalmasın” denilerek 10 TL bağış istendi.

DEPREMDE AKILLARINA İLK OLARAK PARA İSTEMEK GELDİ

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak’ta meydana gelen 6,8'lik depremin hemen ardından Twitter hesabından bir açıklama yapan Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, yurttaşlardan deprem için para istemişti. Kınık, tepkilerin ardından paylaşımını silmişti.

‘BAĞIŞ’ SKANDALI HALA AKILLARDA…

Türk Kızılay'ın Başkent Gaz tarafından hesaplarına aktarılan bağış paralarının 45 çocuğun istismar edilmesiyle gündemden düşmeyen Ensar Vakfı'na aktarıldığı ortaya çıkmıştı.

Kızılay'ın kendisine Başkent Gaz tarafından muvaffakat verildiği ve Başkent Gaz'ın bu doğrultuda 29.12.2017 tarihli ve altında dönemin Başkent Gaz Genel Müdür Vekili Asım Yüksel ve Başkent Gaz Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun imzası ile gönderilen belgeyle Kızılay'a tam 8 milyon dolar bağışladığı öğrenilmişti.

Başkent Gaz tarafından Kızılay'a gönderilen belgede Başkent Gaz'ın Türk Kızılay'ın hesaplarına 27.12.2017 tarihinde 8 milyon dolar aktardığı belirtilirken, yatırılan 8 milyon doların sadece 75 bin dolarının Kızılay faaliyetlerinde kullanılmasına, geriye kalan 7 milyon 925 bin doların ise Türk Kızılayı ile Ensar Vakfı arasında yapılacak protokol kapsamında yurt inşaatında kullanılmasına muvafakat edildiği belirtilmişti.