Kızılay üzerinden Ensar Vakfı ihyasına AKP ve MHP karartması!

Kızılay üzerinden Ensar Vakfı ihyasına AKP ve MHP karartması!

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk ve 19 milletvekilinin, “Kızılay Derneği’ne ilişkin çeşitli iddiaların araştırılması amacıyla bir Meclis araştırması açılması”na Genel Kurul’da AKP ve MHP engel oldu.

İleri Haber

Kızılay üzerinden Ensar Vakfı’na yapılan bağışlarla ilgili İYİ Partili İsmail Koncuk ve 19 milletvekilinin verdiği araştırma önergesi, Meclis Genel Kurulu’nda AKP ve MHP’lilerin oylarıyla reddedildi.

Kızılay'ın kendisine Başkent Gaz tarafından muvaffakat verildiği ve Başkent Gaz'ın bu doğrultuda 29.12.2017 tarihli ve altında dönemin Başkent Gaz Genel Müdür Vekili Asım Yüksel ve Başkent Gaz Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun imzası ile gönderilen belgeyle Kızılay'a tam 8 milyon dolar bağışladığı ortaya çıkmıştı. Başkent Gaz tarafından Kızılay'a gönderilen belgede Başkent Gaz'ın Türk Kızılay'ın hesaplarına 27.12.2017 tarihinde 8 milyon dolar aktardığı belirtilirken, yatırılan 8 milyon doların sadece 75 bin dolarının Kızılay faaliyetlerinde kullanılmasına, geriye kalan 7 milyon 925 bin doların ise Türk Kızılayı ile adı çocuk istismarıyla anılan yandaş Ensar Vakfı arasında yapılacak protokol kapsamında yurt inşaatında kullanılmasına muvafakat edildiği belirtilmişti.

[ih2]

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk ve 19 milletvekilinin, “Kızılay Derneği’ne ilişkin çeşitli iddiaların araştırılması amacıyla bir Meclis araştırması açılması”na ilişkin önergesi Genel Kurul’da AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.