Kızılay Başkanı'nın bağış çağrısına destek veren yandaş yazara tepki yağdı: #HilalKaplanYalınıBağışla

Kızılay Başkanı'nın bağış çağrısına destek veren yandaş yazara tepki yağdı: #HilalKaplanYalınıBağışla

Yandaş Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan'ın Elazığ'daki depremin ardından Kızılay'a bağış çağrısı sosyal medyada tepki topladı.

AKP'ye yakınlığıyla tanınan Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan'ın Elazığ'daki depremin ardından Kızılay'a bağış çağrısına sosyal medyada tepki yağdı.

Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın depremden sonra, "Bölgedeki vatandaşlarımızın olumsuz şartlardan korunması için ihtiyaç duyulan malzemeleri bölgeye sevk ediyoruz. Kızılay destekleriniz için Deprem yazın 2868'e sms yollayın 10₺ katkıda bulunun. Dilediğiniz kadar gönderebilirsiniz. Gün dayanışma günü” ifadesi içeren bir açıklama yapıp, silmesinin ardından birçok yurttaş deprem vergilerinin neden kullanılmadığına ilişkin soruları gündeme getirdi.

Yalıda yaşayan yandaş Hilal Kaplan, bazı sosyal medya kullanıcılarının deprem vergisi söylemine tepki göstererek kendisinin depremzedelere bağış yaptığı mesajların fotoğrafını paylaştı ve "Tamam kardeş, en çok vergiyi sen verdin, sen bağış yapma. Aman 10 liran cebinde kalsın. Geriye kalan milyonların duası da yeter, bağışı da; lütfen siz eksik kalın. Dileyen Kızılay’a 10 TL bağış yapmak için Deprem yazıp 2868’e SMS yollayabilir" yazdı.

Deprem vergilerinin nereye gittiğine ilişkin herhangi bir şey söyleyemeyen Kaplan'ın bu paylaşımın ardından #HilalKaplanYalınıBağışla hashtagi, Twitter'da en çok paylaşılanlar arasına girdi.