Kızılay Başkanı oğlunu genel başkan yardımcısı yapmış!

Kızılay Başkanı oğlunu genel başkan yardımcısı yapmış!

Ensar Vakfı'na yapılan 7,9 milyonluk bağışla gündeme gelen Kızılay başkanı Kerem Kınık'ın, oğlu Muhammed Furkan Kınık'ı Genç Kızılay'ın başkan yardımcısı yaptığı ortaya çıktı.

Elazığ depreminin ardından para yardımı çağrısıyla tepki çeken, Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na yapılan 7 milyon 925 bin dolarlık bağışa ilişkin açıklamalarla gündem olan Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın, oğlu Muhammed Furkan Kınık'ı  Genç Kızılay'ın başkan yardımcısı yaptığı ortaya çıktı. Muhammed Furkan'ın aynı zamanda TRT World kanalında görev yaptığı ortaya çıktı.

BirGün'de yer alan habere göre, Elazığ depremi sonrası yaptığı açıklamalarla eleştiri konusu olan  Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın, oğlunu Kızılay'da yönetici yaptığı ortaya çıktı.

Kınık'ın oğlu Muhammed Furkan'ın sitede yer alan biyografisinde şu ifadeler kullanıldı:

"1993 yılında İstanbul'da doğdu.İstanbul Şehir Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği okudu. Sağlık sektöründe kariyerine başlayan Kınık, TRT World kanalının World Citizen Sosyal Sorumluluk İnsiyatifi'nde görev almaktadır. Bir çok sivil toplum kuruluşunda lise yıllarından itibaren aktif olarak görev aldı. Afrika'nın ve Ortadoğu'nun farklı noktalarında insani yardım operasyonlarına ve bir çok uluslararası toplantıya katıldı. 2016 yılında Genç Kızılay Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi olan Kınık, Genç Kızılay Başkan Yardımcısı ve Uluslararası İlişkiler Birimi Sorumlusu olarak görevine devam etmektedir. Evli ve bir çocuk babası olan Kınık, ileri düzeyde İngilizce ve orta düzeyde Arapça bilmektedir."

Kınık’ın düğününde TBMM Başkanı Mustafa Şentop, eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman, AKP ile yollarını ayıran Selim Temurci nikah şahidi oldu.

NE OLMUŞTU?

Elazığ depreminin ardından para yardımı çağrısıyla tepki çeken Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na yapılan 7 milyon 925 bin dolarlık bağışa ilişkin açıklamalarda bulundu. Kınık, "Başkent Gaz Kızılay'ın daimi bağışçılarından biri, neredeyse bütün bağışlarını bizim üzerimizden yapıyor. Bu protokolün daha önce başka örnekleri oldu. Tamamen yasaldır, bu bir şartlı bağıştır. Vergi kaçırmak farklıdır, vergiden kaçınmak farklıdır. Devlet yasal olarak size bir imtiyaz vermiş, mesela bir eğitim kurumu yapıyorsanız bana vergi vermek yerine bu yardımı yapan kuruluşlar üzerinden bu yatırımı yapabilirsiniz diyor devlet" dedi.