Kızılay Başkanı Kerem Kınık istifa etti

Kızılay Başkanı Kerem Kınık istifa etti

Kınık, Twitter'daki bio'suna "Kızılay gönüllüsü" ibaresini ekledi.

Maraş merkezli depremlerin ardından başta çadır ve yemek satışı olmak üzere birçok skandalla gündeme gelen Kızılay Başkanı Kerem Kınık, istifa etti.

Gazeteci Murat Ağırel, Kınık'ın istifasını Halk TV yayınında dıuyurdu. İktidara yakın Yenişafak gazetesi Muhabiri Ersin Çelik de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kızılay olağanüstü genel kurula gidiyor. Kızılay Başkanı Kerem Kınık aday olmayacak. Bu durumda Kınık, dolaylı yoldan istifa etmiş oluyor" ifadelerini kullandı.

Kerem Kınık ise Twitter'daki bio'suna "Kızılay Başkanı" ifadesi yerine "Kızılay gönüllüsü" ibaresini ekledi. Ayrıca bir paylaşım da yapan Kınık, "Rabbim! Gireceğim yere dürüstlükle girmemi; çıkacağım yerden de dürüstlükle çıkmamı sağla! Bana tarafından yardım edici bir güç ver!" sözlerine yer verdi.

ERDOĞAN'DAN ÖNCE HAKARET SONRA TEPKİ

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, depremlerin ardından Kızılay'a yönelik eleştirilere hakaret ederek karşılık vermiş ve "Terbiyesiz, terbiyesizliğini bırakmaz. Çıkmış bir tanesi 'Kızılay nerede, ne çadırını ne yemeğini görmedik' diyor. Be ahlâksız, be adi, be namussuz; günde 2,5 milyon insana bu Kızılay yemek ulaştırıyor. Böyle vicdansızlık olur mu? Bir ülkede kendi kurum ve kuruluşuna bu denli ahlaksızca yaklaşmak yenilir yutulur değildir" demişti.

Erdoğan, Kızılay'a yönelik devam eden tepkiler sonrası dün katıldığı yayında ise Kerem Kınık'ın ismini anmadan, "Bu konu beni de ciddi manada üzmüştür" ifadelerini kullanmıştı.