Kızıl Ordu Korosu İstanbul'a geliyor

Kızıl Ordu Korosu İstanbul'a geliyor

Aleksandrov Rus Kızıl Ordu Korosu, 2019 Türkiye-Rusya Kültür Turizm Yılı etkinlikleri kapsamında İstanbul'da dinleyenleriyle buluşacak.

Aleksandrov Rus Kızıl Ordu Korosu, 2019 Türkiye-Rusya Kültür Turizm Yılı etkinlikleri kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda İstanbullularla buluşacak. Koro yoğun ilgi sebebiyle 10 Mart'ta iki konserle dinleyici karşısına çıkacak. Konserler saat 14.00 ve 20.00’da gerçekleşecek.

Aleksandrov Rus Kızıl Ordu Korosu, CRR’de verecekleri konserde; koro üyeleri, orkestra, dansçı ve solistlerden oluşan 120 kişilik ekiple sahne alacak. Konserde Rusya’nın “Onurlu Sanatçı” payesine sahip isimlerinden Nataliya Moskvina, Pavel Maksimov, Valeriy Gavva ve Vadim Ananyev; uluslararası yarışmalarda aldığı ödüllerle dikkat çeken Maksim Maklakov’un da aralarında bulunduğu pek çok isim solist olarak sahne alacak. Koronun repertuvarında Türkçe eserler de bulunuyor.

REPERTUVARDA KİLİSE MÜZİĞİNDEN HİT PARÇALARA BİRÇOK ESER BULUNUYOR

Kızıl Ordu başlangıçta Sovyetler Birliği halklarına ve cephelerde savaşan askerlerine moral vermek amacıyla kurulmuş bir ordu korosudur. Bir ordu korosu olmasının da dışında, dünya müzik tarihinde de önemli bir yere sahiptir.

Koro, Rusya’nın halk şarkılarından kilise müziklerine, opera aryalarından şarkılara ve konser verdikleri ülkelerin hit parçalarına kadar birçok eseri repertuvarında bulunduruyor.

Dünyaca ünlü Sovyetler Birliği Marşı’nın bestecisi Aleksandr Aleksandrov koronun kurucularından olup vefatına kadar koronun şefliğini üstlendi.

DAHA FAZLA