Kız Kardeşler filmi sinema eleştirmenlerinden en yüksek oyu aldı

Kız Kardeşler filmi sinema eleştirmenlerinden en yüksek oyu aldı

Emin Alper’in yeni filmi Kız Kardeşler, Screen Daily dergisine değerlendirme veren sinema eleştirmenleri tarafından en yüksek oyu aldı.

Berlin Film Festivali Ana Seçki’de yarışan Emin Alper’in yeni filmi “Kız Kardeşler”, dünya prömiyerinin gerçekleşmesinin ardından Screen Daily dergisine değerlendirme veren sinema eleştirmenleri tarafından en yüksek oyu aldı.

“Tepenin Ardı” ve “Abluka” filmlerinin ardından 2019’un ilk yarısında Türkiye’de de vizyona girmesi planlanan “Kız Kardeşler” filmi ile Berlin Film Festivali’ne davet edilen ve söz konusu film ile Ana Seçki’de yarışacak olan Emin Alper, sinema eleştirmenlerinin değerlendirmesiyle Screen Daily dergisi tarafından oluşturulan listede ilk sıradaki yeri aldı. Filmin, 11 Şubat 2019 günü gerçekleştirilen dünya prömiyerinin ardından uzun süre ayakta alkışlanan Emin Alper’in yeni filminin, 7-17 Şubat 2019 tarihleri arasında sürecek olan Berlin Film Festivali’nden ödül ile ayrılıp ayrılmayacağı merak konusu oldu.

BARIŞ BİLDİRİSİ İMZACILARINDAN OLAN EMİN ALPER 1 YIL 3 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILMIŞTI

Kürt illerinde sokağa çıkma yasaklarının başladığı evrede vizyona giren “Abluka” filmi ile Venedik Film Festivali’nden Jüri Özel Ödülü ile dönen Emin Alper, yasakların uygulanmaya başladığı dönemde insanların içine itildikleri ablukayı gözler önüne sermesi ile adından söz ettirmişti. Politik filmlere imza atan Emin Alper, aynı zaman “Barış İçin Akademisyenler”in oluşturdukları “Barış Bildirisi”nin de imzacılarından. “Barış Bildirisi” gerekçe gösterilerek hakkında dava açılan ve İstanbul Teknik Üniversitesi Tarih bölümünde çalışma yürüten Barış Akademisyeni Emin Alper, geçtiğimiz haftalarda görülen karar duruşmasında “örgüt propagandası” iddiasıyla 1 yıl 3 ay hapis cezası almıştı. Ayrıca Emin Alper’in Yıldız Teknik Üniversitesi’nde bir öğrenci kulübü tarafından düzenlenecek olan etkinliğe katılımı, üniversite yönetimi tarafından yasaklanmıştı.

 

DAHA FAZLA