'Kıyıya Vuran Yunusları Kurtarmaya Çalışmayın'

'Kıyıya Vuran Yunusları Kurtarmaya Çalışmayın'

RSPCA, "Karaya vuran yunusları lütfen kurtarmaya çalışmayın" çağrısı yaptı ve hayvanların sağlığı açısından bunun yanlış olduğunu bildirdi.

İngiltere'nin hayvan sağlığı ve gönenciyle ilgili ana kuruluşu Kraliyet Hayvanları Koruma Derneği (RSPCA); yunusların çok hasta ya da ölmeye yakın oldukları zaman kendilerini bilerek kıyıya vurduklarını belirterek, kamuoyundan hemen koşup hayvanları yüzdürmeye çalışmak yerine, kendilerine haber vermelerini istedi.

YÜZDÜRÜLEN YUNUS BİRKAÇ GÜN SONRA ÖLÜ BULUNDU

BBC Türkçe'nin aktardığı habere göre, Galler'deki olayda yüzdürülen yunuslardan biri birkaç gün sonra ölü olarak bulundu. RSPCA, "Bize haber verilmiş olsa belki hastalığına müdahale edilebilir ve kurtarılabilirdi" açıklamasında bulundu.

'HAYVANLARIN GÖNENCİ AÇISINDAN YANLIŞ BİR İŞ YAPIYORLAR'

RSPCA, yunusların memeli hayvanlar olması nedeniyle, eğer hastalık ya da virüs taşıyorlarsa insanlara bulaştırabilecekleri uyarısında da bulundu.

Yetkililerden Ellie West, "Batı Galler'de insanların doğa ve hayvan sevgisi ve yardımseverliği bir yandan hepimizin gururu. Ama bir memeli hayvanı yüzdürmeye çalışmanın çok büyük sakıncaları olabilir. İnsanlar elbette bunu iyi niyetle yapıyorlar. Ama genel olarak hayvanlar ve onların gönenci açısından yanlış bir iş yapıyorlar" dedi..

DAHA FAZLA