Kışlada bir astsubay Rus ruleti ile intihar etti

Kışlada bir astsubay Rus ruleti ile intihar etti

Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı'nda Rus ruleti oynayan Astsubay Üstçavuş Rıdvan Çetin, silahının ateş alması sonucu hayatını kaybetti.

Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı'nda oto teknisyeni ve bakım astsubayı olarak görev yapan 28 yaşındaki Astsubay Üstçavuş Rıdvan Çetin, emrindeki askerlerin gözleri önünden tabancasıyla Rus ruleti oynadı.

Tabancasındaki mermileri tek mermi kalıncaya kadar boşaltan Çetin, ilk denemesinde silahının ateş almasıyla başından yaralandı. Gümüşhane Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Çetin, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. 

'GELECEĞE YÖNELİK PLANLARI VARMIŞ, İZNE ÇIKACAKMIŞ'

Olaya ilişkin açıklamada bulunan Vali Okay Memiş, şu ifadeleri kullandı:

Bu arkadaşımız İl Jandarma Alay Komutanlığında kademe bölümünde daha çok teknik işlerde, araçların bakım onarımıyla ilgili görevi olan bir kardeşimizdi. Gümüşhane'den nişanlı olduğunu biliyoruz. Hatta kendisi komutanlarından yıllık izin alarak yakın geleceğe yönelik birtakım plan ve hedefleri varmış. İzne çıkacakmış.

Böyle bir davranışta bulunacak arkadaşımız değil. Ama her insanın kendi özel hayatı ve özel dünyası var. Orada neler yaşandığını çok bilmiyoruz. Olayı hem idari hem de adli yönden mutlaka inceleyeceğiz ve araştıracağız. Bu olaydan psikolojik olarak etkilenen askerlerimiz var. Onlara da sağlık yönünden müdahale ediyoruz. Allah rahmet eylesin. Hepimizin başı sağolsun.

DAHA FAZLA