Kırmızı Kedi Yayınevi'ne 'Devlet Bahçeli' saldırısı: 'Önkibar akıllı olsun'

Kırmızı Kedi Yayınevi'ne 'Devlet Bahçeli' saldırısı: 'Önkibar akıllı olsun'

Sabahattin Önkibar'ın "Devlet Bahçeli ve MHP İçin Her Şey" kitabının toplatılmasının ardından kitabı yayımlayan Kırmızı Kedi Yayınevi'ne kimliği tespit edilemeyen kişilerce saldırı düzenlendi. Saldırının ardından yayınevinin sahibi Haluk Hepkon yaptığı açıklamada 'Böyle şeylere pabuç bırakacak insanlar değiliz' dedi.

Gazeteci ve yazar Sabahattin Önkibar'ın "Devlet Bahçeli ve MHP İçin Her Şey" kitabının toplatılmasının ardından kitabı yayımlayan Kırmızı Kedi Yayınevi'ne kimliği tespit edilemeyen kişilerce saldırı düzenlendi.

Odatv'de yer alan habere göre, görgü tanıklarını saldırının bugün saat 16.50 civarında gerçekleştiğini söylediler. Yüzlerini kar maskesiyle gizlediği öğrenilen iki şahıs, yayınevinin Beyoğlu'nda bulunan binasının camlarını kırdı. Şahıslar "Sabahattin Önkibar akıllı olsun" diyerek bağırarak kaçtı. Olay yerine polis ekipleri çağrıldı.

Kırmızı Kedi Yayınevi sahibi Haluk Hepkon saldırının ardından açıklama yaptı. Hepkon, "İki tane tetikçi tutmuşlar. Böyle şeylere pabuç bırakacak insanlar değiliz. Mustafa Kemal'in dediği gibi 'geldikleri gibi giderler'. Bu tür saldırılarla tavrını değiştirecek, geri adım atacak bir yayınevi değiliz. Bunları yapanlar yaptıklarına pişman olacaklar" dedi.