Kırıkkale F Tipi’nde tutsaklara yönelik saldırılar devam ediyor

Kırıkkale F Tipi’nde tutsaklara yönelik saldırılar devam ediyor

Kırıkkale F Tipi’nde tutsaklara yönelik saldırılar devam ediyor. Keyfi uygulamalara tepki gösterdiği için gardiyanların saldırısına uğrayan tutsaklar hakkında "kaos çıkarmak" iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Kırıkkale F Tipi Hapishanesi'nde gardiyanlar, keyfi uygulamalara tepki gösteren tutsaklara saldırdı; saldırının ardından aralarında Devrimci Gençlik Dernekleri Genel Sekreteri Berkay Ustabaş'ın da bulunduğu tutsaklar hakkında "kaos çıkarmak" iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Tutuklu ve hükümlülere yönelik hak ihlalleri ile gündeme gelen Kırıkkale F Tipi Kapalı Hapishanesi’nde tutsaklara yönelik saldırılar devam ediyor. Geçtiğimiz hafta keyfi uygulamalarını sürdüren gardiyanlar, tutuklu ve hükümlülerin kaldığı koğuşları basarak, tutsaklara ait telefon kartlarını ve hapishanenin okuma komitesi tarafından onaylanarak tutsaklara verilen künyeli kitap ve dergileri topladı.

GARDİYANLARIN SALDIRISINA TEPKİ GÖSTEREN TUTSAKLARA SORUŞTURMA

Keyfi uygulamalara tepki gösteren tutsaklar, gardiyanların saldırısı ile karşılaştı. Yaşanan saldırıların ve hak ihlallerinin ardından aralarında 'Berkin Elvan'ın cenazesine katılmak' gerekçesiyle tutuklanan İstanbul Üniversitesi sosyoloji bölümü öğrencisi ve Devrimci Gençlik Dernekleri Genel Sekreteri Berkay Ustabaş’ın da bulunduğu 10’u aşkın tutuklu hakkında “kaos çıkarmak” iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

HAPİSHANENİN OKUMA KOMİTESİNDEN GEÇEN KİTAPLAR TOPLATILDI

Yolculuk Gazetesi'nde yer alan habere göre açık görüş sırasında tutuklulara yönelik saldırıları aktaran Berkay Ustabaş, gardiyanların “kof bir kabadayılık” yapmak için keyfi bir şekilde koğuşları basıp tutuklulara saldırdığını, telefon kartları ve hapishanenin okuma komitesinden geçen kitap ve dergileri topladığını ifade etti. Ayrıca Ustabaş, gardiyanların koğuş baskını sırasında kendilerine saldırdığını, saldırı sırasında koğuşun camının kırıldığını ve kırılan camın da haklarında soruşturma açılan tutuklulara yazılmak istendiğini ifade etti.