Kirazlıyayla’da doğa katliamı devam ediyor!

Kirazlıyayla’da doğa katliamı devam ediyor!

Bursa’nın Yenişehir ilçesine bağlı Kirazlıyayla’da Lübnanlı maden şirketi Meyra, jandarma koruması altında orman katliamını sürdürüyor.

Bursa’nın Yenişehir ilçesine bağlı Kirazlıyayla’da Lübnanlı maden şirketi Meyra, jandarma koruması altında orman katliamını sürdürürken siyanür havuzlarının inşaatına da başlamış durumda. Sokağa çıkma yasağı günlerinde onlarca kamyonla maden bölgesine malzeme taşıyan şirket, siyanür havuzlarının temel kazıklarını çakmaya başladığı görüldü. Köylüler ise mücadeleden asla vazgeçmeyeceklerini ve şirketi buradan kovacaklarını belirtti.

NE OLMUŞTU?

Bursa’nın Yenişehir İlçesi Kirazlıyayla Köyü’ne Meyra Madencilik tarafından flotasyon (maden zenginleştirme) tesisi yapılmak istenmişti.

Köylüler, Lübnanlı şirketin maden yapımı için bölgedeki ağaçları katletmesi üzerine eyleme geçmişti. Yurttaşların eylemine çok sayıda jandarma engel olurken köylüler gözaltına alınmıştı.

Köylülerden Hasan Güler şunları söylemişti.:

"Jandarma eşliğinde köyümüzü talan ediyorlar. Bu şirketin tabelası bile yok. Bizim burada yüreğimiz yanıyor. Ağaç kesilir mi? Yaş kesen baş da keser. "

[ih2]

DAHA FAZLA