Kirazlıyayla köylülerine desteğe jandarma engeli: 'Onlar gelemiyorsa biz gideceğiz, dağ tepe yürür gideriz'

Kirazlıyayla köylülerine desteğe jandarma engeli: 'Onlar gelemiyorsa biz gideceğiz, dağ tepe yürür gideriz'

Destek için gelenlerin köye girişinin izin verilmediği haberini alan köylüler, desteğe gelenlerin durdurulduğu yere gitmek için arabalarla yola çıkmak istedi. Ancak köylüler de jandarma tarafından tarafından engelledi.

Bursa’nın Yenişehir ilçesi Kirazlıyayla Köyü’nde yapılmak istenen flotasyon (cevher zenginleştirme) ve atık tesisine karşı direnen köylülere desteğe gidenleri jandarma engelledi.

BirGün'den Gökay Başcan'ın haberine göre, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle köy meydanına buluşma çağrısı yapan köylülere çevre köylerden ve çevre örgütlerinden destek geldi. Haftalardır tesisinin yapımına karşı direnen köylülere destek için yola çıkan yüzlerce insanın önü jandarma tarafından, köye 14 kilometre uzaklıkta kesildi. Basın kartını gösteren birçok gazeteci de köy girişinde durduruldu.

Destek için gelenlerin köye girişinin izin verilmediği haberini alan köylüler, desteğe gelenlerin durdurulduğu yere gitmek için arabalarla yola çıkmak istedi. Ancak köylüler de jandarma tarafından tarafından engelledi. Araçlarını bırakan köylüler tarlalardan geçerek destek için gelenlerin yanına ulaşmak için yola çıktı.

Bölgeye desteğe için giden CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, yola çıkan köylüleri karşılamak köye gitti. Köye ulaşan vekil, köylülerle birlikte, destek için gelenlerin yanına ulaşmak için yürüyüşe geçti.

Köy halkından Recep Sarı, “Onlar gelemiyorsa biz gideceğiz, dağ tepe yürür gideriz yanlarına. Jandarma engelledi ama başka yollardan gidiyoruz. Gerekirse etkinliği orada yaparız. Mühim olan birlikte olmak” dedi.

DAHA FAZLA