KİPTAŞ, Bilal Erdoğan'ın mezun olduğu imam hatip lisesi için 15 milyon TL harcamış!

KİPTAŞ, Bilal Erdoğan'ın mezun olduğu imam hatip lisesi için 15 milyon TL harcamış!

İBB iştiraki KİPTAŞ’ın, AKP döneminde Bilal Erdoğan'ın mezun olduğu Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi için yaklaşık 15 milyon TL harcadığı ortaya çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki İstanbul Konut İmar Plan Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin (KİPTAŞ), AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın mezun olduğu Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi için milyonlarca lira harcadığı ortaya çıktı.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, İBB’nin AKP tarafından yönetildiği 2015 ve 2017 yıllarında Kartal İmam Hatip Lisesi’nin binaları KİPTAŞ tarafından yenilendi. Ayrıca bir de 2016 yılında okula binlerce liralık mobilyalar alındı. İBB kasasından okul binalarının yenilenmesi ve mobilya alımı adı altında harcanan para ise yaklaşık 15 milyon 380 bin TL.

BİNALARI KİPTAŞ YENİLEMİŞ

KİPTAŞ, 6 Temmuz 2015’te “Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi B Blok Binasının Yıkılarak Yeniden Yapım İşi” adı altında bir ihaleye çıktı. Tam 7 milyon 390 bin TL’ye Çözüm İnşaat’ın aldığı ihaleyle Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin B bloku yıkılarak yenilendi.

KİPTAŞ, 31 Mart 2017 tarihinde de “Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin Yerleşke İçerisindeki Okul Binalarının Yapımı İle Eski Okul Binalarının Bakım ve Onarım İşlerinin Yapılması İşi” adı altında bir ihale daha düzenledi. Bu ihaleyi de 7 milyon 650 bin TL’ye yine Çözüm İnşaat Şirketi aldı.

Yani, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin sadece yapım işleri için iki ayrı ihale düzenlenerek İBB iştiraki KİPTAŞ’ın kasasından tam 15 milyon 40 bin TL harcandı

MOBİLYALAR KİPTAŞ'IN KASASINDAN ALINMIŞ

Bilal Erdoğan'ın okulu için KİPTAŞ kasasından yapılan harcamalar bununla da sınırlı kalmadı. Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne KİPTAŞ kasasından mobilya almak için de iki ayrı ihale düzenledi. 13 Ekim 2016 tarihinde “Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi B Blok Binası Mobilya Alımı” adı altında düzenlenen ihaleyle yaklaşık 170 bin TL harcandı.

17 Ekim 2016 tarihinde de “Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Sosyal Müştemilatlarına ait Mobilya İşleri Alımı İşi” adı altında düzenlenen bir başka ihaleyle de yaklaşık 170 bin TL’lik bir harcama daha yapıldı. Mobilya alımı adı altında yapılan bu iki ihaleyle toplam 340 bin TL harcandı.

KARTAL İMAM HATİP MEZUNLARI HER YERDE

Birçok kamu kurumunun yöneticisi de Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu. AKP iktidarıyla beraber Bilal Erdoğan’ın arkadaşları ve bu okulun mezunları devletin çeşitli kademelerinde hızla yükselmeye başladı. 2019 yılında da ülkenin en büyük havayolu şirketi olan THY’nin yönetimindeki 80’e yakın ismin, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu olduğu ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile geçen temmuz ayında da TRT Yönetim Kurulu değiştirilmiş ve Kartal İmam Hatip mezunu Meryem İlayda Atlas Çetin TRT Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanmıştı. Anadolu Ajansı'nın Genel Müdürü Serdar Karagöz, Varlık Fonu Genel Müdürü Salim Arda Ermut, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu da Kartal İmam Hatip Lisesi mezunu.

Bir kamu kurumuna yönetici olarak atanmayan Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunları da kamu kurumları ve AKP'li belediyelerden milyonlarca liralık ihaleler alıyor.