KİPTAŞ, 93 milyon liraya aldığı 8 arsayı yandaş vakıf ve derneklere 'yok pahasına' kiraya vermiş

KİPTAŞ, 93 milyon liraya aldığı 8 arsayı yandaş vakıf ve derneklere 'yok pahasına' kiraya vermiş

Bilal Erdoğan'ın kurduğu Nun Eğitim ve Kültür Vakfı’nın, Beykoz Dereseki’de KİPTAŞ’a ait 554 bin 843 metrekarelik alanı 49 yıllığına aylık 19 bin 120 TL’ye kiraladığı ortaya çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, AKP döneminde İBB iştiraki KİPTAŞ tarafından 93 milyon TL’ye satın alınan 8 adet arsanın KDV hariç aylık sadece 48 bin 216 lira 17 lira bedelle vakıf ve derneklere kiraya verildiğini ifade etti. Mülkleri kiralayanlar arasında gerici Ensar Vakfı ile İlim Yayma Cemiyeti de var.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı olan, dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın kurduğu Nun Eğitim ve Kültür Vakfı’nın sahibi olduğu Beykoz’daki “Nun Okulları”nın yanındaki özel orman alanın da vakfa 49 yıllığına, aylık sadece 19 bin 120 liraya kiralandığı anlaşıldı.

İBB Meclisi’nin ocak ayı oturumlarının son bileşimi önceki gün Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi’nde yapıldı. İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, AKP döneminde KİPTAŞ’ın genel müdürü olan şu anki Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın aralık ayında mecliste yaptığı konuşmada gündeme getirdiği şirketin bugünkü yönetimi ile ilgili eleştirilerine yanıt verdi. Cumhuriyet’ten Hazal Kaya’nın haberine göre, Balyalı, konuşması sırasında KİPTAŞ’ın önceki dönem bazı dernek ve vakıflara ucuza kiraladığı mülkleri de açıkladı.

555 BİN METREKARELİK ALAN 19 BİN TL'YE KİRALANDI

KİPTAŞ, 8 taşınmazı bazı dernek ve vakıflara ucuza kiraladı. Listeye göre;

Ensar Vakfı İktisadi İşletmeleri Başakşehir İkitelli’deki Ensar Kız Öğrenci Yurdu’nu aylık 8 bin 109 liraya kiraladı. Yapının aylık kira bedeli şu an 78 bin 430 lira olarak hesaplandı.

Yine Başakşehir’deki İlim ve Yayma Cemiyeti Yurdu 49 yıllığına aylık 3 bin liraya kiralandı.

Listede en dikkat çekici kiralamalardan biri de Nun Eğitim ve Kültür Vakfı’nın Beykoz Dereseki’de KİPTAŞ’a ait 554 bin 843 metrekarelik alanı 49 yıllığına aylık 19 bin 120 TL’ye kiralaması oldu. Nun Eğitim ve Kültür Vakfı’nın sahibi olduğu “Nun Okulları”, Beykoz’da 2. derece sit alanına 2015’te yapılmaya başlamıştı. Okul yıl yıl genişlemişti. Vakfın kiraladığı arazi ise okulun hemen yanında yer alıyor.