Kınıklı Deresi'nin rengi değişti

Kınıklı Deresi'nin rengi değişti

Derenin atıklar nedeniyle siyaha büründüğü ve ağır bir koku olduğu belirtildi.

Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesinden geçen Kınıklı Deresi, atıklar nedeniyle siyaha büründü. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü dereden, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri ise denizden numune alarak inceleme başlattı

İstanbul'un Silivri ilçesi sınırları içinden doğan Kınıklı Deresi, Marmaraereğlisi'nin Sultanköy Mahallesi kesiminde, atıklar nedeniyle siyah renge bürünerek Marmara Denizi'ne akmaya başladı. Kimyasal atıklarla üzeri ziftle örtülmüş gibi bir görüntüye bürünen ve ağır kokular yayan derenin döküldüğü Marmara Denizi'nin Tekirdağ sahili de siyaha kaplandı.

NUMUNE ALINDI

Durumu fark eden yurttaşların ihbarıyla bölgeye ekipler gelirken; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü dereden, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri ise denizden numune aldı. Ekipler tarafından numune alınırken, fotoğraf ve video da çekildi.

'FABRİKALARIN ÇOK İYİ DENETLENMEDİĞİNİ TAHMİN EDİYORUZ'

Marmaraereğlisi Çevre Gönüllüleri Derneği Başkan Yardımcısı Özgür Aksun, gerekli yerlere şikayetlerini yaptıklarını belirterek, "Dere simsiyah akıyor, ağır bir koku var. Daha önce 2 kilometre ilerideki Kamara Deresi'nde aynı sıkıntımız oldu. Buradaki fabrikaların çok iyi denetlenmediğini tahmin ediyoruz. Bakanlıktan bu güzel ilçenin denetlenmesini talep ediyoruz. Burada denize insanlar giriyor, canlılar yaşıyor. Balıklarımız ölüyor" dedi.

'SADECE BUGÜN DEĞİL, ZAMAN ZAMAN BÖYLE AKIYOR'

Mahalle sakinlerinden Eren Budak ise hem koku hem de siyah akan dere nedeniyle denize giremediklerini söyledi. Budak, "Sadece bugün değil, zaman zaman böyle akıyor. Derenin başlangıç noktası Değirmenköy Silivri, bitiş noktası ise Tekirdağ sahili. Bugün zaten denize giremedik. Denizin büyük bir kısmı simsiyah olmuş, ağır bir koku var. Kendimizde burada oturduğumuz için koku gelince rahatsız olduk" ifadelerini kullandı. (DHA)

DAHA FAZLA