'Kimyasal Saldırı Planı' Teşhir Edilen Beyaz Baretliler'den Jet Açıklama

'Kimyasal Saldırı Planı' Teşhir Edilen Beyaz Baretliler'den Jet Açıklama

Sahte film ve asılsız görüntülerle katliam ve kimyasal silah propagandası yapan Beyaz Baretliler, propagandaları yalanlanınca jet hızında açıklama yaptı.

"Yardım kuruluşu" adı altında sahte film ve asılsız görüntülerle katliam ve kimyasal silah propagandası yaptığı birçok kez kanıtlanmış olan cihatçı terör örgütü, Nusra yanlısı Beyaz Miğferliler (Beyaz Baretliler) grubunun "Suriye kimyasal silah kullanıyor" iddiaları Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yalanlanınca grup, jet hızında açıklama yaptı.

RUSYA'NIN AÇIKLAMASI BEYAZ BARETLİLER'İ HAREKETE GEÇİRDİ

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, geçtiğimiz günlerde İngiliz 'Olive Group' askeri şirketinin eğittiği bir grup militanın, İdlib'de bir kimyasal saldırıdan sivilleri kurtarma mizanseni gerçekleştirmeyi planladığını belirtmişti. Konaşenkov açıklamasında, kimyasal saldırı mizansenleri düzenlenmesi için yabancı uzmanların İdlib'deki gerilimi azaltma bölgesine geldiğini söyledi. Sözcü, militanların mizanseni Ortadoğu'daki ve yabancı ülkelerdeki basına servis etmek için videolar çekmeyi planladığını da ekledi.

Konaşenkov, bu mizansenle Suriye hükümetinin kendi halkına karşı kimyasal silah kullanmakla suçlanacağını ifade etti. Sözcü, provokasyonla Suriye'de barış süreci konusunda devam eden istikrarlı gidişatın engellenmesinin amaçlandığını kaydetti.

SAHTEKAR BEYAZ BARETLİLER'DEN ACELE AÇIKLAMA

AA muhabirine konuşan Suriye Sivil Savunma Ekipleri Basın Sorumlusu Halit Hatip, yaptığı açıklamada Esad ve destekçilerini suçlayarak, kimyasal silah kullanımı iddialarının yalanlanmasına rağmen "bu tür iddiaları daha önce Han Şeyhun ve Doğu Guta'ya düzenlediği kimyasal silah saldırılarından önce de ortaya atmıştı" ifadelerini kullandı.

'ÇALIŞMALARIMIZI HERKES İYİ BİLİYOR'

Sahte propagandaları defalarca kez gün yüzüne çıkarılan Beyaz Baretliler için Hatip, "Son olarak ortaya attıkları ve bizi hedef alan asılsız iddiaları, itibarımızı zedelemeyi hedefliyor. İşledikleri suçları ortaya çıkarttığımız için aleyhimize kara propaganda yapmaya başladılar. Rejim ve destekçilerinin aleyhimize attıkları yalanlara itibar etmiyoruz. Çalışmalarımızı herkes iyi biliyor. Hepsi kayıtlı" dedi.