Kimyasal hadım yasalaşıyor

Kimyasal hadım yasalaşıyor

Kimyasal hadım, Türk Ceza Kanunu'na giriyor.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, cinsel istismar düzenlemesinin Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını, kısa sürede Meclis'e geleceğini açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılan cinsel istismar ile ilgili düzenleme hakkında konuştu. Düzenlemeyle kimyasal hadımın TCK'ya gireceğini belirten Akdağ "Çocuğa tecavüz edip sonrasında çocuğu öldürene ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası geliyor." dedi.

Akdağ, cinsel istismar suçlarına ilişkin hazırlanan tasarının 12 maddeden oluşacağını belirterek, "Bir çocuğa tecavüz edilmiş ve öldürülmüşse ağırlaştırılmış müebbet hapis getiriyoruz. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının üst sınırını ciddi olarak artırıyoruz. Bu konunda, çocuklara karşı tecavüz ve öldürmenin cezası 50 yıl hapis yatmaya dönüşüyor ki Türk Ceza Kanunu'nda böyle bir ceza yok." diye konuştu.

'İYİ HAL' İNDİRİMİ UYGULANMAYA DEVAM EDECEK

Akdağ, takdir indirimine dokunmama kararı aldıklarını söylerken "Düzenlemede kimyasal kastrasyon da buluyor" dedi.

Adana’da bir bebeğin cinsel istismara uğramasıyla tepkilerin giderek büyümesi sonucunda AKP bir istismar komisyonu kurarak konuyu gündemine almıştı. Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ başkanlığında Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kayan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’dan oluşan bir komisyon kurulmuştu.

KİMYASAL HADIM GÜNDEMDE

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül geçen hafta yasa taslağına ilişkin yaptığı açıklamada kimyasal hadımla ilgili, “Farklı ülkelerde farklı uygulamalar var. Bazı ülkelerde zorunlu, bazı ülkelerde sanığın istemesine bağlı. Bu konuda, her suçta şahsileşerek karar verilmesi lazım, cezanın bireyselleşmesi lazım. Bir sanıkta fayda getirir ama diğer sanıkta daha başka fiillere belki sebebiyet verebilir. Daha fazla çocuk ya da mağduru tehlike altına alabilir. Bu nedenle hekimlerin görüşü alınarak mahkeme, kimyasal kastrasyon uygulamasına gidebilecek” demişti.

ÇOCUĞA CİNSEL İSTİSMARDA 12 YAŞ KADEMESİ

Abdülkadir Selvi köşe yazısında AKP'nin 6 bakan ve bürokratları tarafından hazırlanan "Çocuklara cinsel istismar" tasarısının detaylarını paylaşmıştı:

1- Cinsel istismar suçlarına iyi hal indirimi kalkacak.

2- Sayısı 31’e ulaşan Çocuk İzleme Merkezleri’nin (ÇİM) sayısı artırılacak.

3- Annelere, doğumdan itibaren cinsel istismar suçlarıyla ilgili eğitim verilecek.

4- Rehberlik öğretmenlerinin sayısı arttırılacak.

5- Cinsel istismar davalarına gizlilik esası getirilecek.

6- Cinsel istismar suçları 12 yaş altı ve üstü olmak üzere kademelendirilecek.

7- Cinsel sapıkların tahliye edildikten sonra da takibi gerekiyor. Kesinlikle çocuklarla ilgili bir işte çalışamayacaklar, adres değişikliği yaptıkları takdirde polise bildirmek zorunda olacaklar.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ konuya ilişkin verdiği bilgide, “Cinsel istismar suçlarında takdir indirimini kaldıracağız. Takım elbiseli, kravatlı sapıklara uygulanan iyi hâl indirimi kaldırılıyor. 12 yaş altında tecavüze ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını tartışıyoruz” demişti.