'Kimsenin ekmeğiyle oynamam' diyen AKP'li başkan sendikalı 4 işçiyi işten çıkardı

'Kimsenin ekmeğiyle oynamam' diyen AKP'li başkan sendikalı 4 işçiyi işten çıkardı

Basına “kimsenin ekmeğiyle oynamam, beni Bergama'da herkes tanır” diye demeç veren Bergama'nın AKP'li Belediye Başkanı Hakan Koştu, DİSK üyesi olan üçü kadın dört işçiyi işten çıkardı.

Basında “mobbing” ve “yaşam şekline müdahale” iddiaları ile sıkça gündeme gelen İzmir'deki Bergama'nın AKP'li Belediye Başkanı Hakan Koştu, bu kez işten çıkarmalarla gündeme geldi. 31 Mart yerel seçimleri sonrası AKP’ye geçen Bergama Belediyesi’nde sular durulmazken, bu kez Bergama Belediyesi'nde DİSK’e üye olan 4 işçi, mesai bitiminde işten çıkarıldı.

Ajans Bakırçay’ın haberine göre Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’ya ise ilk tepki DİSK Genel Sekreteri Şükret Sevgener’den geldi.

Sevgener; “AKP’li Bergama Belediyesi 2019 Temmuz ayından itibaren AKP’li Belediye Başkanının eli ile sendikal yapıya bir saldırı oldu. Bergama’da çalışan arkadaşlarımız DİSK’ten ayrılarak Hak-İş’e geçmek zorunda bırakıldılar. Çalışan işçi arkadaşlarımız önce emekli edilmeye çalışıldı. Ardından üç kadın bir erkek arkadaşımızın işine son verildi. Kış kıyamet günü, AKP’li belediye dört tane arkadaşımızı aşsız, yemeksiz bırakmıştır. Bunların gerçek yüzünü Temmuz 2019’dan bu yana gördük. Biz bunları ifşa etmeye devam edeceğiz. Başta Hakan Koştu olmak üzere bir Bergamalı olarak bunları emek düşmanı ilan ediyorum. Bu kararı alanları lanetliyorum” şeklinde konuştu.

'KİMSENİN EKMEĞİYLE OYNAMAM' DEMİŞTİ

Daha önce basında çıkan haberlerle ilgili katıldığı programlarda hiç kimsenin ekmeğiyle oynamayacağını ifade eden Koştu, bir haber sitesinde ise; “Göreve geldiğimiz günden beri yapılan her çalışmayı mobbing olarak yansıtıyorlar. Yapılan her çalışmayı mobbing olarak yansıtmamak gerekir. Ben göreve geldiğim günden bu yana hiç kimsenin ekmeğiyle oynamadım. Beni Bergama’da herkes tanır” cümlelerini sarf etmişti.