Kimlikleri bile tespit edilemiyor: 1 buçuk yılda 440 çocuk AB yolunda can verdi

Kimlikleri bile tespit edilemiyor: 1 buçuk yılda 440 çocuk AB yolunda can verdi

Veri toplayan ve analiz eden uluslararası sivil toplum kuruluşu Lost in Europe, AB'ye yönelik göçle ilgili çarpıcı veriler paylaştı.

Uluslararası Lost in Europe kuruluşunun verilerine göre, Ocak 2018 ile Haziran 2019 tarihleri arasında AB’ye ulaşmaya çalışan 440 çocuk ve genç yaşamını yitirdi. Ölümlerin çoğu boğularak gerçekleşti.

DW Türkçe’nin aktardığına göre, veri toplayan ve analiz eden uluslararası sivil toplum kuruluşu Lost in Europe, Avrupa Birliği’ne (AB) yönelik göçle ilgili çarpıcı veriler paylaştı.

Verilere göre, Ocak 2018 ile Haziran 2019 tarihleri arasında AB ülkelerine ulaşmaya çalışan 440 çocuk ve genç hayatını kaybetti. Bu can kayıpları arasında 35 de bebek bulunuyordu.

Yaşamını yitirenlerin çoğunun boğularak can verdiği belirtilirken, söz konusu bebek, çocuk ve gençlerin Türkiye, Libya veya Fas üzerinden Akdeniz'i geçerek Avrupa'ya ulaşmaya çalıştığı bildirildi. Uluslararası Göç Örgütü, Akdeniz'i geçerken hayatını kaybeden çocukların bütün dünyada hayatını kaybeden mülteci çocukların dörtte birinin oluşturduğunu kaydetti.

KİMLİKLERİ BİLE TESPİT EDİLEMİYOR...

Hayatını kaybettiği bildirilen 440 çocuk ve genç arasında Avrupa içinde yollarda veya sığınmacı kamplarında hayatını kaybedenler de yer aldı. Avrupa’da kaçak yolla tır veya kamyonlarda bir yerden başka bir yere gitmeye çalışan çok sayıda kişinin de havasızlıktan hayatını kaybettiği olaylar meydana geldi. Çocuk ve gençlerin trafik kazalarında da hayatını kaybettiği belirtildi. Hayatını kaybeden çocukların üçte birinin kimliklerinin bile tespit edilemediği de verilen bilgiler arasında.