Kim'den Biden'ın tehdidine cevap: 'Bunamış, aptal herif'

Kim'den Biden'ın tehdidine cevap: 'Bunamış, aptal herif'

Kim Yo-jong, ABD Başkanı Joe Biden'ın yanlış hesaplar içerisinde olduğunu ekledi.

İleri - Dış Haberler

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin (KDHC) lideri Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo-jong, ABD Başkanı Joe Biden'ın kendilerine ve müttefiklerine karşı bir nükleer saldırının, saldırıdan sorumlu "rejim" için son olacağı tehdidine çok sert karşılık verdi.

Associated Press'in (AP) haberine göre, ABD ve Güney Kore'nin nükleer iş birliğini geliştirme kararı almasına misilleme olarak daha fazla nükleer test gerçekleştireceklerini belirten Kim, ABD Başkanı'nın KDHC'yi tehdit etmesine de "Bunamış, aptal bir adamın saçma sapan sözleri" şeklinde bir cevap verdi.

Kim, Biden'ın yanlış hesaplar içerisinde olduğunu belirttiği konuşmasında "Bu, ABD'nin güvenliği ve geleceği için sorumluluk alamayan, geleceği olmayan yaşlı, budala bir herifin saçma sapan bir sözü olarak görülebilir" değerlendirmesinde bulundu.

2022'nin başlangıcından beri KDHC, ABD'nin Kore Yarımadası'ndaki artan askeri varlığına misilleme olarak yüzden fazla balistik füze testi yaptı, bunların birçoğunun kıtalararası balistik füze (ICBM) olması dikkat çekti.