Kilise saldırganı tutuklandı

Kilise saldırganı tutuklandı

İstanbul Kuzguncuk'taki kiliseye saldırının adli kontrolle serbest bırakılan faili, savcılığın itirazı üzerine yakalama kararı çıkarılmasının ardından tutuklandı.

İstanbul’da bulunan Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi’nin kapısındaki haç, Mazlum S. isimli bir kişi tarafından yerinden sökülmüştü. 

Kiliseye yapılan nefret saldırısının faili Mazlum.S. hakkında savcılığın itirazı üzerine tutuklamaya dönük yakalama kararı çıkartıldı.

SAVCILIĞIN İTİRAZI ÜZERİNE TUTUKLANDI

DHA'nın haberine göre, soruşturmayı yürüten İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, mahkemenin kararına itiraz etti. Savcılığın kararını bir üst mahkeme sıfatı ile bugün değerlendiren İstanbul Anadolu 8. Sulh Ceza Hakimliği, Mazlum S. hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı. Mahkemenin kararı üzerine yeniden gözaltına alınan Mazlum S., emniyet işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Mazlum S., mahkemedeki sorgusunda, tüm ibadethanelere saygısı olduğunu, olayın anlık geliştiğini savunarak, “Ben kalp ve şeker hastasıyım. Haç'ı görünce bir anda göğsümde baskı ve rahatsızlık hissettim. Bir anda haçı yerinden aldım, kamera kayıtlarında da görüldüğü gibi yere attım. Onu alıp bir yere götürmedim, herhangi bir zarar vermedim. Benim herhangi bir terör örgütüyle bağlantım yoktur. Olay tamamen anlık gelişti. Yaptığım şeyin kimseye faydası olmadığını biliyorum. Keşke hiç yapmasaydım. Bu olaydan dolayı çok pişmanım. Yoldan geçerken düşünmeden yaptığım bir olaydır. Kilisenin maddi zararını karşılamaya hazırım. Hakkımda adli kontrol kararı verilmesini talep ederim" dedi.

Mahkeme, “Anayasamızın dini inanç, vicdan ve kanaat hürriyetine önem verdiğini, ibadethaneler yapılan saygısız davranışların toplumda infial uyandırma ve milli birlik ve beraberliği bozma niyetinde olanlar tarafından provoke edilme ihtimalini, devletimizin ve toplumumuzun farklı dini görüş ve düşüncelere karşı hoşgörülü olması bu hoşgörünün yasalarımızda belirtilen hukuki güvenceye sahip olduğunu" gerekçe göstererek Mazlum S.'nin tutuklanmasına karar verdi.

NE OLMUŞTU?

Savcılık sorgusunda Mazlum S., “O gün sokağa çıkma yasağı olduğunu biliyordum. Biraz fazla yürüyerek Kuzguncuk'a kadar geldim. O gün biraz sinirli ve öfkeliydim. Kuzguncuk'ta kilisenin önünden geçerken bir anda haçın olduğu yere tırmanıp sökerek yere attım. Ben bu olayı kiliseye ya da haça yönelik yapmadım. Bir insan zaman zaman öfke patlaması yaşayabilir. Ancak bu öfke patlamasının kilise veya haçla ilgisi yoktur. Hareketimin kiliseye yönelik bir saldırı olarak algılanmasını istemiyorum. Benim tüm dinlere saygım vardır. Olay bir anda gelişti. Öncesinde böyle bir amacım ve planım yoktu. Meydana gelen hasarı karşılamaya hazırım. Benim herhangi bir terör örgütüyle bağlantım yoktur" demişti.