Kilis ve Hatay'a yine roket atıldı: 2 ölü 23 yaralı

Kilis ve Hatay'a yine roket atıldı: 2 ölü 23 yaralı

Hatay’ın Reyhanlı ilçesi ile Kilis’e 9 roket atıldı. Atılan roketler sonucu 2 kişi hayatını kaybederken, 23 kişi de yaralandı.

Kilis ile Hatay'ın Reyhanlı ilçesine eş ve farklı zamanlarda atılan toplam 9 roket sonucunda; 2 kişi hayatını kaybetti, 23 kişi de yaralandı.

[ih2]

KİLİS’E 3 ROKET ATILDI: 5 YARALI

Kilis’e atılan roketlerden biri eve, biri de yola isabet etti. Patlamadığı öğrenilen bir roketin ise kontrollü şekilde patlatılacağı bildirildi. İlk belirlemelere göre 5 kişi yaralandı.

REYHANLI’YA 6 ROKET ATILDI: 2 ÖLÜ, 18 YARALI

Hatay Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Reyhanlı'ya atılan roketler Rıfat Sinirli'nin ardından 1 kişinin daha yaşamını yitirdiği bildirildi. Ölen kişinin isminin verilmediği açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"2 Şubat'ta Afrin bölgesinden PYD/PKK/KCK/YPG tarafından Reyhanlı ilçemize saat 11.00 sıralarında 3 adet, saat 13.50 sıralarında 3 adet olmak üzere toplam 6 adet askeri mühimmat atılmış olup, askeri mühimmatın 3'ü ilimiz Reyhanlı İlçe merkezine, 3'ü ise ilçe dışında boş araziye düşerek infilak etmiştir. İlçe merkezine düşen 3 adet askeri mühimmatın infilak etmesi sonucu; 2 vatandaşımız kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiş, 2'si ağır yaralı olmak üzere 16 vatandaşımız ise yaralı olarak ilimizdeki çeşitli hastanelere sevk edilerek tedavi altına alınmıştır."

BAŞBAKAN: 12 GÜNDE 82 ROKET ATILDI

Öte yandan Ankara-Niğde otoyolunun açılışında konuşan Başbakan Binali Yıldırım Suriye’nin kuzeyinden son 12 günde 82 tane roket atıldığını ve toplam 5 vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı.

DAHA FAZLA