Kılıçdaroğlu'nun uğradığı saldırı Ankara'da da protesto edildi

Kılıçdaroğlu'nun uğradığı saldırı Ankara'da da protesto edildi

Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırı, Ankara'da da protesto edildi. Güvenpark'ta bir araya gelen yurttaşlar, "Ankara Valisi ve İçişleri Bakanı istifa etmelidir" dedi.

İleri Haber

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik linç girişimi Ankara'da da protesto edildi.

Kılıçdaroğlu'nun Ankara'nın Çubuk Mahallesi'nde katıldığı asker cenazesinde yaşadığı saldırıyı protesto etmek için bir araya gelen yurttaşlar, "Saldırgan gruba dönüp 'Mesajınızı verdiniz' demek ne anlama geliyor" diye sordu.

Güvenpark'ta yapılan eylemde yurttaşlar sık sık "Faşizme karşı omuz omuza" ve "Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek sloganları attı.

CHP Ankara yönetimi de, "Ankara Valisi ve İçişleri Bakanı istifa etmelidir. Milli Savunma Bakanı'na soruyoruz; saldırgan gruba dönüp 'Mesajınızı verdiniz' demek ne anlama gelmektedir?" dedi.

 Eylemde, CHP'li isimlerin yanı sıra İYİ Parti Ankara İl Başkanı ve Saadet Partisi Ankara yöneticileri de söz aldı.

İYİ Parti Ankara İl Başkanı, "Devletin Kılıçdaroğlu'na özür borcu vardır. Eğer gün demirleri soğutma günüyse biz kendimiz bu demiri soğuturuz" şeklinde konuştu.

Saadet Partisi de saldırının bir kişiye yönelik basit bir saldırı olmadığını ifade ederken, "Ülkeyi bu duruma getiren maalesef bir grubun siyasi hırsı olmuştur" dedi.

KESK Ankara Şubesi ise, "Biz bu saldırganları Maraş'tan, Çorum'dan, Sivas'tan tanıyoruz. 31 Mart seçimlerini kaldıramayan bir güruh bu saldırının sorumlularıdır" ifadelerini kullandı.