Kılıçdaroğlu’nun aklı hala Mansur Yavaş’ta: Bizim kesimde sevilen bir isim

Kılıçdaroğlu’nun aklı hala Mansur Yavaş’ta: Bizim kesimde sevilen bir isim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu büyükşehir belediye başkanı adaylarına ilişkin yaptığı açıklamada Mansur Yavaş’la görüştüğünü söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin önceki seçimde Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş’la görüştüğünü belirterek, “Mansur Yavaş, Ankara'da, siyasette önemli bir figür. Onunla arada bir konuşuyorum. Bizim kesimde de sevilen bir isim” dedi.

MHP kökenli olan Yavaş, 2014 yerel seçimlerinde CHP’den Ankara belediye başkan adayı olmuştu. CHP’nin sağcı aday çıkışı parti içerinde ve dışarıdan eleştirilere neden olmuştu.

Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuşan Kılıçdaroğlu’nun belediye başkanı adayları hakkındaki açıklaması şöyle:

“Büyükşehir adaylarımızı da, diğer adaylarımızı da zamanı geldiğinde belirleriz. Adaylar merkez yoklamasıyla yapılacak. Başarılı olan başkanlarımızla devam edilecek. Ankara, İstanbul, Adana, Mersin, Balıkesir, Denizli, Bursa, Antalya'yı kesin alacağız. Bu illerde CHP'li belediye olacak. Mansur Yavaş, Ankara'da, siyasette önemli bir figür. Onunla arada bir konuşuyorum. Bizim kesimde de sevilen bir isim.”

İŞ DÜNYASI DAHA CESUR OLMALI”

İş dünyasında seslenen Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Yanlış dış politikanın faturasını önce iş dünyası ödüyor. Rusya olayında, Avrupa Birliği ülkeleri konusunda ve son olarak da ABD ile yaşanan krizde bu görüldü. Karamsarlığın en yoğun olduğu iş dünyasıdır. Çünkü geleceğini göremiyor. Çıkıp ‘Bunlar, Türkiye'yi felakete götürüyor' demeleri lazım. İş dünyasının sesi çıkıyor mu? Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin seçimini yasakladılar, yine konuşamadı. TÜSİAD hukukun üstünlüğünden, demokrasiden söz etti diye ‘nasıl hükümeti eleştirirsiniz' diye tepki gördü. İş dünyası daha cesur olmalı. Kaybedecek bir şeyleri yok. Zaten aşama aşama her şeyini kaybediyor. Yapmaları gereken daha atak davranıp demokrasiyi savunmalarıdır. İşçi sendikalarından bir ikisi hariç onlar da suskun. Onlar da korkudan konuşamıyor.”