Kılıçdaroğlu'ndan Giresun'da fındık sözü

Kılıçdaroğlu'ndan Giresun'da fındık sözü

Cumhurbaşkanı adayı, Giresun'da yurttaşlara seslendi.

Giresun'da konuşan ve fındık üretimine değinen Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, üreticilerin fındıktan para kazanamadığını belirterek, kilosunun 4 dolar olacağına yönelik söz verdi.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet Buluşması kapsamında Giresun'da yurttaşlar ile bir araya geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın da katıldığı mitingde iki ismin konuşmalarının ardından kürsüye, Kılıçdaroğlu çıktı.

"Değişime hazır mıyız; hak, hukuk istiyor muyuz?" sözleriyle kalabalığa seslenen Kılıçdaroğlu, "Sözüm söz, güzel baharlar getireceğiz, güzel bir Türkiye inşa edeceğiz. Artık kavgadan bıktık artık kucaklaşalım, sohbet edelim. Bir dünya sorun var, gelin çözelim. Huzuru ve bereketi getireceğiz" dedi.

Gençlere seslenen "Demokrasi, özgürlük, iş, aş istiyor musunuz?" diyerek seslenen Kılıçdaroğlu, daha önce dile getirdiklerini bir kez daha vurgularken, "Sizin hayalleriniz benim hedefim olacak. Gençler geleceğini başka ülkelerde değil kendi ülkesinde çalışarak, üreterek kazanmalı" ifadelerini kullandı.

'FINDIĞIN KİLOSU 4 DOLAR'

Fındık üretimiyle bilinen kentte tarımsal üretime de değinen Kılıçdaroğlu, "Karadeniz için çay ve fındık stratejik üründür. Fındık sadece bizim için değil, dünya için son derece değerli bir üründür. Bu fındığı üreten bir numaralı ülkeyiz. Dünya bu fındıktan milyar dolarlar kazanıyor ama üreten kazanamıyor. Nasıl oluyor da elin oğlu kazanıyor da biz kazanamıyoruz? Sen her şeyi dolara bağladın, o zaman fındığı da dolara bağlayalım" şeklinde konuşurken, üreticilere "Kilosu 4 dolar" sözü verdi.

Habertürk'ün aktardığına göre tarım ve hayvancılık konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, "Bütün köy okullarını açacağız. Öğretmenler olacak. Köylerde aynı zamanda ziraat mühendisi, veteriner hekim olacak, teknisyenler olacak. Aylıklarını yine devlet ödeyecek. Onlar sizin için çalışacak, üretecek. Toprağın bereketli olmasını onlar sağlayacak" diye konuştu.