Kılıçdaroğlu’ndan fezleke açıklaması: ‘Deve inadına dayanan bir yönetim tarzı’

Kılıçdaroğlu’ndan fezleke açıklaması: ‘Deve inadına dayanan bir yönetim tarzı’

DP milletvekillerine yönelik Meclis’e gönderilen tezkereler hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, partisinin tavrı hakkında net bir fikir beyan etmezken, Erdoğan’ın açıklamalarını eleştirdi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, HDP'li vekillere yönelik fezlekelere ilişkin, Erdoğan'ın açıklamasını eleştirerek “Ya 'Eller kalkacak, inecek' dediğin adamlar bu milletin seçtiği milletvekilleri. Bu milletvekillerinin bir iradesi yok mu?" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aksaray ziyareti sırasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerine yönelik Meclis’e gönderilen tezkerelere değinen Kılıçdaroğu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarını eleştirdi.

‘YARGI BAĞIMSIZLIĞI YOK’

Kılıçdaroğlu, "Bugüne bakın, günümüze bakın, yargı bağımsızlığı var mı? Yargı bağımsızlığı yok. Erdoğan'ın talimatını savcılar derhal yerine getiriyor mu? Derhal yerine getiriyor. İstediği adamı hapse attırıyor mu? İstediği adamı hapse attırıyor" derken, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şu konuşma üslubuna bakın, 'Meclis'e gelecek eller kalkacak, inecek.' Ya 'Eller kalkacak, inecek' dediğin adamlar bu milletin seçtiği milletvekilleri. Bu milletvekillerinin bir iradesi yok mu? Bu milletvekilleri 'Ya şu dosyaya bir bakalım.' demeyecek mi? Erdoğan diyor ki 'Demeyeceksiniz. El kaldırıp, indireceksiniz.' Ne demek bu? 19 Mayıs hareketlerini yapacaksınız Meclis'te. Bu ülkeye yazıktır, bu millete yazıktır. Böyle bir yönetim tarzı olur mu? Bu yönetim tarzı akıldan uzak bir yönetim tarzıdır, inada dayanan, deve inadına dayanan bir yönetim tarzıdır. Tutturmuş bir inat gidiyor. Allah akıl, fikir versin. Başka bir şey demiyorum.”