Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'TV' çağrısı: 'Cesareti yok mu?'

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'TV' çağrısı: 'Cesareti yok mu?'

İstanbul'da ziyaretlerde bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, burada Erdoğan'a bir çağrı yaptı. Kılıçdaroğlu çağrısında, "Benimle kavga edecekse ağız dalaşına gerek yok. Çıkar beni bir televizyon kanalına. Dünya kadar televizyon kanalı var. O bana soru sorar. Ben de ona cevap veririm. Ama benim de ona soru sorma hakkım olmalı. Kendisi duyar inşallah bunları" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Eleştirebiliyor ama benimle aynı televizyon kanalına çıkmaya cesaret edemiyor” diyerek Erdoğan’ı televizyon tartışmasına çağırdı.

CHP liderine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da eşlik ediyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul’da ziyaretlerde bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun da eşlik ettiği ziyaretler kapsamında gittiği Şile’de konuşan Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin “Erdoğan’ın açıklaması oldu ‘Aziz İstanbul'u terör yandaşlarına peşkeş çekmeyeceğiz, buna mani olacağız' şeklinde. Kayyum tartışması sürerken kayyum göndermesi olarak da değerlendirildi.” sorusuna “O hiç meraklanmasın biz sadece İstanbul'u değil tüm Türkiye’yi de teröre teslim etmeyeceğiz” şeklinde yanıt verdi.

ERDOĞAN’A ‘HODRİ MEYDAN’

Kılıçdaroğlu “Bunun bir kayyum göndermesi olduğuna inanıyor musunuz?” sorusuna ise “Niye kapalı kapılar ardında beni eleştiriyor. Kendisinin cesareti yok mu? Eleştirebiliyor ama benimle aynı televizyon kanalına çıkmaya cesaret edemiyor.

Niçin? Vatandaşıma soruyorum. Özellikle de Ak Partili kardeşlerime soruyorum. Ben bu ülkede huzur istiyorum.

Bu ülkede herkesin rahat yaşayabileceği bir hayat istiyorum. Kavga istemiyorum. Siyasette de kavga istemiyorum. Benimle kavga edecekse ağız dalaşına gerek yok. Çıkar beni bir televizyon kanalına. Dünya kadar televizyon kanalı var. O bana soru sorar. Ben de ona cevap veririm. Ama benim de ona soru sorma hakkım olmalı. Kendisi duyar inşallah bunları” diye karşılık verdi. (Gerçek Gündem)