Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a İş Bankası sorusu: Hisseleri Varlık Fonu'na mı devredeceksin?

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a İş Bankası sorusu: Hisseleri Varlık Fonu'na mı devredeceksin?

Kılıçdaroğlu açıklamasında "Daha önce Kenan Evren de aynı yolu denemişti. Evren ve arkadaşları darbe sonrasında Atatürk'ün hisselerini hazineye devretmişlerdi" ifadelerini kullandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’nin İş Bankası’nda hisselerinin olduğu ve bu hisselerin Hazine’ye devredilmesi gerektiğine ilişkin sözlerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yanıt geldi. Kılıçdaroğlu, “Daha önce Kenan Evren de aynı yolu denemişti. Evren ve arkadaşları darbe sonrasında Atatürk'ün hisselerini Hazine’ye devretmişlerdi. O süreçte dava açıldı ve biz davayı kazandık. Erdoğan, önce bu hukuki sürece bir baksın, ondan sonra karar versin" dedi.

2018-2019 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla Ankara’da bir ilkokulu ziyaret eden Kılıçdaroğlu, burada bir gazetecinin "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'nin İş Bankasındaki hisseleriyle ilgili açıklaması oldu. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine CHP’nin İş Bankası’ndan para almadığını ve partinin bu bankanın ortağı olmadığını söyledi.

‘ATATÜRK’ÜN HİSSELERİNİN TEMSİLCİSİYİZ’

Kılıçdaroğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Erdoğan'ın 'CHP'nin İş Bankasından para almadığını' söylemesi güzel bir olay. Çünkü biz para almıyorduk ama onu anlatamıyorduk bir türlü. Biz gerçekten hiçbir para almıyoruz. Biz İş Bankasını’n ortağı da değiliz. Biz sadece ve sadece Mustafa Kemal Atatürk'ün hisselerinin temsilcisiyiz o kadar ve biz, 5 kuruş para almayız, o para Türk Dil Kurumu’na, Türk Tarih Kurumuna gider. Çünkü Atatürk'ün vasiyeti böyle. Daha önce Kenan Evren de aynı yolu denemişti. Evren ve arkadaşları darbe sonrasında Atatürk'ün hisselerini hazineye devretmişlerdi. O süreçte dava açıldı ve biz davayı kazandık. Erdoğan, önce bu hukuki sürece bir baksın, ondan sonra karar versin."

‘ATATÜRK’E HERKES SAYGI DUYMALI’

Türkiye'nin banisi, ülkeyi silah arkadaşlarıyla fedakarca savunan ve çağdaş uygarlığa çıkarma konusunda olağanüstü çaba harcayan, bir dönemin dünya lideri olan Mustafa Kemal Atatürk'ün vasiyetine herkesin saygı duyması gerektiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, "Vasiyet, ölümden sonra onun iradesinin gerçekleşmesi demektir. Hiçbir zaman İş Bankası yönetiminde bulunan arkadaşlar, İş Bankası'nın işlerine karışmazlar. Bankacılık işlerine karışmazlar. Sadece ve sadece Mustafa Kemal Atatürk'ün hisselerini temsil etme onurunu taşırlar. Onun dışında biz, bankacılık kuralları içinde asla o konulara girmeyiz." dedi.

VARLIK FONU’NA DEVRETMEYİ Mİ DÜŞÜNÜYOR?

Erdoğan'ın neden böyle dediğini anlamadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Acaba alıp Türkiye Varlık Fonu'na devretmeyi mi düşünüyor, ona da bakmak lazım." ifadesini kullandı.