Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Çıkar beni alanlara oturup konuşalım

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Çıkar beni alanlara oturup konuşalım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi toplantısı öncesi konuştu. Erdoğan'ın tehditlerine yönelik "Ben zaten sokaklardayım, 3 bin kişiyle gezen sensin" diyen Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın tefecilere diz çöktüğünü kaydetti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi (PM) toplantısı öncesi bazı açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu konuşmasında, Erdoğan'ın hem kendisini hem de Fatih Portakal'ı hedef aldığı konuşmasına yönelik; "Ben zaten sokaklardayım. Senin gibi değilim, ben sıradan vatandaşlardan biriyim. Ben sokağa çıkarım kağıt da oynarım, tavla da oynarım esnafla ama sen 3 bin kişi olmadan sokağa çıkamazsın" dedi.

'SEN KİMSİN YA?'

Erdoğan'a yönelik "Sen 3 bin kişi olmadan sokağa çıkamazsın" diyen Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

'ÇIKAR BENİ O ALANLARA OTURUP KONUŞALIM'

"Erdoğan kalkmış 'Sokaklara çıkarsanız şunu yaparsanız' diyor. Ben zaten sokaklardayım. Senin gibi değilim, ben sıradan vatandaşlardan biriyim. Ben sıradan bir evde oturuyorum sen Saraylarda oturuyorsun. Ben sokağa çıkarım kağıt da oynarım, tavla da oynarım esnafla ama sen 3 bin kişi olmadan sokağa çıkamazsın. Sen kimsin de benim yaşayıp yaşamayacağıma karar veriyorsun. Sen kimsin ya? Çıkar beni o alanlara oturup konuşalım. Kim vatandaştan, haktan yana oturup bi konuşalım. Ben senin gibi 4 bin liralık çay içsem zaten sokağa çıkamam. Ben vatandaşın o zaman yüzüne bakamam. Ama biz her gün normal bir aile sofrası neyse bizde de odur. Ben senin yaşamını asla kabul etmem. Kendime de halka da bunu yapmam.Dilin şişecek be kardeşim sana cevap vermeyeceğim."

'VATANDAŞ BİLİYOR, BÜTÇENİN BİR KISMI TEFECİLERE GİDECEK'

Meclis Genel Kurulunda devam eden bütçe görüşmelerine de değinen Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Sen milleti sömürüyorsun, 81 milyonun ödediği vergiyi Londra'daki bir avuç tefeciye veriyorsun. Sen tefecilerin önünde diz çöktün ve kardeşim. Zaten çıkamazsın sokağa, ancak 3 bin kişiyle çıkabiliyorsun. Korkunun egemen olduğu bir ruh hali devlet yönetimine talip olamaz. Geldiğimiz nokta budur."

"Merak ediyorum halkın yüzüne nasıl bakıyorlar? Vatandaşa ne söylüyor bunlar? Vatandaşımızın da oturup sorgulaması lazım. 16 yıldır seni sırtımda taşıdım demesi lazım. Sen bana sadece borç verdin demesi lazım. Parlamentoda bütçe görüşmeleri var. İşçiler, memurlar, sanayici, çiftçi bekler. Bütçe görüşmeleri sonuçlanacak ve ben de payımı alacağım derler. Çünkü 81 milyon insan vergi ödüyor. E bu toplanan paralar nasıl bölüşülecek, ben de oradan payımı alacak mıyım diye bekliyor vatandaş. Ama kimsenin bir beklentisi yok. Çünkü vatandaş biliyor bu bütçenin bir kısmı tefecilere gidecek."

"Bu bütçeye evet oyunu kullanmak harama, günaha ortak olmaktır' dedim. Bu kadar faizi hangi gerekçeyle veriyorsunuz? Türkiye'nin ekonomisini gidip tefecilere teslim ettiniz. Bütçe rantiyecilere, tefecilere, Saray'a yarıyor. Hepsinin bir eli yağda, bir eli balda. Sanıyorlar ki Türkiye'de her evde aynı şekilde. Böyle bir Türkiye'yi bitirdiler.

'TÜRKİYE'NİN SORUNLARINI SAMİMİ BİR ŞEKİLDE DİLE GETİRİYORUZ'

AKP hükümetine sunduğu 13 maddelik çözüm önergesini de tekkrar hatırlatan Kılıçdaroğlu " Parlementoda da, onun dışında da, sivil toplumda da Türkiye'nin güncel sorunlarını samimi, içten bir şekilde aktarıyoruz" dedi.

ADAYLARIN BUGÜN AÇIKLANMASI BEKLENİYOR

Öte yandan, CHP'nin bugünkü Parti Meclisi toplantısında, İstanbul, Antalya, Adana ve Bursa adaylarını açıklaması da bekleniyor. İstanbul için Ekrem İmamoğlu’nun isminin bugün resmen duyurulması beklenirken, kulislerde Ankara adayının da açıklanabileceği dile getiriliyor.

DAHA FAZLA