Kılıçdaroğlu'ndan 'Çakıcı' sorusuna yanıt: 'Bahçeli devlet sırlarını açıkladı'

Kılıçdaroğlu'ndan 'Çakıcı' sorusuna yanıt: 'Bahçeli devlet sırlarını açıkladı'

İsmail Küçükkaya'nın Demokrasi Meydanı programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, Küçükkaya'nın Alaattin Çakıcı'nın tehdidiyle ilgili sorusunu yanıtladı.

İleri Haber

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Bahçeli’nin söylediği “Kılıçdaroğlu sokağa çıkmaya korkarken, Çakıcı ASALA’nın peşindeydi” sözlerine yanıt verdi. CHP Lideri, MİT'i bir suç örgütüyle nasıl yan yana koyarsınız. Siz devlet adamısınız, sizin siyasi sorumluluğunuz yok mu? Müyesser Yıldız, devlet sırrını açıklamaktan içeride yattı. Bahçeli'de devlet sırrını açıkladı o zaman” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Demokrasi Meydanı programının konuğu oldu. Burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, Küçükkaya'nın Alaattin Çakıcı'nın tehdidiyle ilgili sorusunu yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, verdiği yanıtta şu ifadeleri kullandı:

"Bir mafya bozuntusunun tehdidi bana ulaştırıldığında sadece gülümsedim. Kim oluyor Allah aşkına? Beş paralık adam. Beni üzen, beş paralık adamın Milli İstihbarat Teşkilatı'nın arkasına sığınması. Bunun da Bahçeli tarafından dile getirilmesi. Efendim Ermeni terörünün o önledi... Akıl var mantık var. MİT'i bir suç örgütüyle nasıl yan yana koyarsınız. Siz devlet adamısınız, sizin siyasi sorumluluğunuz yok mu?

Müyesser Yıldız, devlet sırrını açıklamaktan içeride yattı. Bahçeli'de devlet sırrını açıkladı o zaman. Devleti bu kadar aciz hale getirmek kimin hakkıdır?”