Kılıçdaroğlu'ndan Çakıcı açıklaması: 'Çakalların bulunduğu yerde hiç kimse bize bir şey söyleyemez'

Kılıçdaroğlu'ndan Çakıcı açıklaması: 'Çakalların bulunduğu yerde hiç kimse bize bir şey söyleyemez'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini tehdit eden suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'ya ilişkin yaptığı açıklamada "Çakalların bulunduğu yerde hiç kimse bize bir şey söyleyemez" dedi.

İleri Haber

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. İkili, görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. 

Gazetecilerin kendisini tehdit eden suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'ya ilişkin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Çakalların bulunduğu yerde hiç kimse bize bir şey söyleyemez" ifadelerini kullandı. 

Öte yandan Davutoğlu da, Kılıçdaroğlu'na gelen tehdide ilişkin "İlk Tayyip Erdoğan'ın tepki vermesi lazımdı" dedi.

Kılıçdaroğlu basın toplantısında şunları kaydetti:

'DEVLET ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ HALİNE DÖNÜŞEBİLİR'

"Nasıl bir değerlendirme yapayım? Ben Erdoğan'ı eleştiriyorum, Bahçeli cevap veriyor. Bahçeli'yi eleştiriyorum yeraltı dünyasının bir lideri cevap veriyor. Şu Türkiye'nin geldiği hale bakın. Nasıl bir hale geldik...

Daha önce de ifade etmiştim; hukukun olmadığı bir yerde, devlette liyakatin çöktüğü yerde, yargının olmadığı yerde bir süre sonra devlet organize suç örgütü haline dönüşebilir. Ki bunu 2-3 hafta önce ifade etmiştim. Nasıl oluyor da cevap başka yerden geliyor. Bana cevap verecek olan Bahçeli'dir. Aralarındaki ilişki ne onu bilmiyoruz. Ama ciddiye alınacak bir olay değil. 

Hiç kimse unutmasın; bizim ruhumuzu oluşturan temel öğe Kuvâ-yi Milliye'dir. Çakalların bulunduğu yerde hiç kimse ama hiç kimse bize bir şey söyleyemez."