Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'nin 'yeni Anayasa' açıklamasına yanıt: 'Belki Yargıtay'ı da kaldırır'

Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'nin 'yeni Anayasa' açıklamasına yanıt: 'Belki Yargıtay'ı da kaldırır'

CHP Lideri Kılıçdaroğlu gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarında yap-işlet-devret modelindeki projelere ilişkin görüşü ve Bahçeli'ye yanıtı dikkat çekti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bahçeli'nin yeni Anayasa çağrısına, "Anayasa Mahkemesini kaldıracak galiba. Belki Yargıtay’ı da kaldırır. Zaten kararı Saray veriyor. Daha ne kadar tahkim edeceksiniz. İstediğinizi yapabiliyorsunuz" yanıtını verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yeniçağ TV'de Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu’nun sorularını yanıtladı.

YAP-İŞLET-DEVRET AÇIKLAMASI

Açıklamalarında "Yap-işlet-devret olan tüm projeleri kamulaştıracağız" diyen Kılıçdaroğlu, "Ama intikam duygusuyla değil. Maliyeti hesaplanacak, makul bir kâr eklenecek. 'Al paranı' diyeceğiz" ifadelerini kullandı.

‘DAHA NE KADAR TAHİM EDECEKSİNİZ’

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘yeni Anayasa’ açıklamalarına da değinen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Metni görmedik ama Anayasa Mahkemesi'ni kaldıracak galiba. Belki Yargıtay’ı da kaldırır. Zaten kararı Saray veriyor. Ne diyor Sayın Bahçeli, 'Tek kişilik hükümet yönetimini tahkim etmemiz lazım'. Daha ne kadar tahkim edeceksiniz. İstediğinizi yapabiliyorsunuz. Ataması, kararı, vermediğiniz ne kaldı. Parti Kapatma ve kurma yetkisi de Erdoğan’a verilmiş herhalde, o 100 maddenin içinde o da var.