Kılıçdaroğlu: YSK milletin iradesine darbe yapmıştır

Kılıçdaroğlu: YSK milletin iradesine darbe yapmıştır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu sabah İsmail Küçükkaya'nın programına konuk oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu sabah Fox Tv'de İsmail Küçükkaya'nın Çalar Saat programına konuk oldu. YSK'nın şaibeli bir şekilde iptal ettiği İstanbul seçimlerine ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu "Bizim rakibimiz artık YSK'dır. YSK milletin iradesine darbe yapmıştır" dedi.

SEÇMEN LİSTELERİ

Kılıçdaroğlu, “Seçmen listesinden kimse endişelenmesin. Bütün milletvekillerimiz orada olacak. Ramazanın birinci günü bir odada 7 kişi tarafından verilen kararla verilen hakkı alındı” ifadelerini kullandı.

EKONOMİ 

Ekonominin durumuyla ilgili konuşan CHP lideri "Sabah seçim akşam seçim ekonomiyi ne zaman konuşacağız?” diye sordu.

LİNÇ GİRİŞİMİ 

Kılıçdaroğlu, “Hiçbir canlıyı linç ederek öldüremezsiniz. Ben Akkuzulu köyünde yaşan vatandaşlarımı asla suçlamadım. Bizi bütün saldırının ayrıntılarını ortaya çıkardı. Savcıya siyasi talimat olmazsa saldırgan zaten serbest bırakılmazdı” dedi.

SEÇİM İPTALİ

YSK'nın verdiği tartışmalı karara ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, "Hayır anlamadım ben bunu Allah aşkına söyler misiniz bana bunu. Bir paravanın arkasında size verilen dört pusulaya mühür basıp aynı zarfa koyuyorsunuz. Seçmen aynı, sandık aynı, kurul aynı. Bunun sayımını yapıyorsunuz ve diyorsunuz ki büyükşehirde sorun var diyorsunuz, iptal ediyorsunuz. Bunu söylemek için bir adam vicdanını, iradesini birine sattıysa bu kararı verebilir. Vicdanı, hukukun üstünlüğüne inanan kimse bunu söyleyemez. Başka yerlerden birileri gerekçe yazıyor bu karara. Aynı talimatı veren kişi gerekçeyi şöyle yazacaksınız diyorlar. Büyükşehir başkanlığı oylarını iptal ettik şu gerekçeyle ettik, diğerlerini bu gerekçeyle etmedik diyebiliyorlar mı? Uygulama vicdana, ahlaka, hukuka aykırı bir uygulama. Biz dilekçe verdik, madem sandık kurullarında bir hata oldu, o zaman dersin ki 39 ilçede ben seçimi iptal ediyorum. Bunun bir mantığı vardır" ifadelerini kullandı.