Kılıçdaroğlu ve Akşener'den 'acil seçim' çağrısı

Kılıçdaroğlu ve Akşener'den 'acil seçim' çağrısı

CHP lideri Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Akşener, İYİ Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, saat 16.00'da İYİ Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldi. 

Konuyla ilgili Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Gündemdeki aciliyet üzerine saat 16.00'da Millet İttifakı ortağımız İYİ Parti Genel Başkanı Sn. Meral Akşener ile görüşmeye gidiyorum. Görüşmemizin ardından ortak basın açıklaması yapacağız." dedi.

Görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu ve Akşener ortak açıklamada bulundu.

Kılıçdaroğlu konuşmasında, "Bizler sorumluluk hisseden genel başkanlar olarak bir araya geldik. Bütün fatura sokaktaki vatandaşa çıkıyor. Türk Lirası eriyor. Sadece seyirci kalıyorlar. Karşımızda bir duvar var garip bir yapıyla karşı karşıyayız" dedi.

Kılıçdaroğlu açıklamasının devamında, "Böyle zırvalıklarla ekonomi yönetilemez. Yönetemiyorsunuz. Merkez Bankasına ya müdür ol açıklama yap ya da Merkez Bankasına müdahale etme. Koskoca bir kurum itibarsızlaştırıldı. Kendisine açık çağrıda bulunuyorum. Yönetemiyorsun. Milletin sırtına daha fazla yük yükleme. Bir an önce ülkenin seçime gitmesi gerekiyor" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun ardından konuşan Akşener, "Acil seçim çağrısına katılıyorum. Artık yolun sonu görülmüştür" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

Kılıçdaroğlu, "Türk Lirası, olağanüstü değer kaybediyor. Fakat çözüm üretecek organ yok Türkiye'de. Normalde Merkez Bankasının fiyat istikrarıyla uğraşması gerekirken işini bırakmış, dövizin yükselmesine izin vermiş durumda. Nasıl olur sadece seyirci durumda kalır? Rezervi yok, 128 milyar doları buharlaştırdılar. Nereye gittiği hâlâ belli değil. Net rezervi -35 milyar dolar, müdahale edemiyorlar" dedi.

"Bütün bunlara karşı, bizim bir sorumluluğumuz var. Bu gidişe seyirci kalmak mümkün değil" diyen Kılıçdaroğlu, "Bir şeyler söylesinler istiyoruz. Birisi çıkıp açıklama yapsın istiyoruz, karşımızda bir duvar var. Bizlerde sorumluluk hisseden genel başkanlar olarak bir araya geldik. Bütün fatura vatandaşa çıkıyor, Saray'dakilerin keyfi yerinde" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, "Böyle saçmalıklara ekonomi yönetilemez. Yönetemediklerini biliyoruz, yönetemiyorlar. Koskoca bir kurum (Merkez Bankası) sadece Türkiye'de değil dünyada itibarsızlaştırıldı. Milletin sırtına daha fazla yük yükleme" dedi.

Acil seçim çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin bir an önce seçime gitmesi gerekiyor. Sorunların çözülmesini kendine görev gören bir anlayışla sesleniyoruz, bir an önce seçime gidelim. Yeni bir hükümet gelsin, doğru dürüst seçime gidelim" şeklinde konuştu.

50+1 tartışmaları üzerine de konuşan Kılıçdaroğlu, "Hangi oranı getirirlerse getirsinler, bu millet bunlardan bıktı! Bunlar artık gidici, görüyorlar. Gideceklerini görüyorlar. Ülkeyi yönetemediklerini herkes biliyor. Üzüldüğüm şu seçimlerle gelen milletvekili halkın içine giremiyor. Biz ona iyilik yapıyoruz aslında. Seçim yap diyerek iyilik yapıyoruz. Geçen her gün maliyet artıyor" dedi.

AKŞENER'İN AÇIKLAMALARI

Kılıçdaroğlu'nun ardından konuşan Meral Akşener de ekonomideki gidişata değindi, "Gittikçe ağırlaşan bu ekonomik tabloyu, tahminimizden öte vatandaşlarımızı etkilediğini, bu 'şahsım' hükümetinin, ülkemizi aşıracak, kaçıracak söylemlerinin, tam tersi ülkemizi yere çaktığı büyük bir problemle karşı karşıyayız. Ekonomisinin iyi olmayan devletlerin, bağımsızlığının da olmayacağını bilen insanlar olarak, 'vatandaşlarımıza çare gösterebilir miyiz?' diye konuştuk" dedi.

"Ekonomi kitabı yazıp bununla övünen, devleti kendi gibi gören, kişiye bağlı hükümet sisteminin Türkiye'yi getirdiği nokta ortada" diyen Akşener, "Bir araya gelip, acil çözüm reçetelerini ortaya koyup, çözüm aradık. Acil seçim çağrısına katılıyorum. Tarafsız şekilde seçimlerin yapılması lazım. Yolun sonu görülmüştür. Seçimlerin yapılması lazım" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN İLE BAHÇELİ DE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugün Saray'da görüşmüştü.