Kılıçdaroğlu: Vatansever bürokratlar hala var

Kılıçdaroğlu: Vatansever bürokratlar hala var

CHP lideri Kılıçdaroğlu, yayınladığı videoda yolsuzlukları anlattı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 2018’de yapılan 3 milyar 300 milyon bedelli ihalenin iptal edilerek 9 milyar 449 milyonlaraya ‘Beşli Çete’ye verildiğini açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya platformu Twitter'da duyurusunu önceden yaptığı bir videoyu "Sevgili halkım, Saray'daki şahsa ve ailesine direnen vatansever bürokratları anlatmak istiyorum. Bir de bir ıslak imza ile hazineden 6 milyar TL'nin nasıl iç edildiğini size bildirmek istiyorum. Hadi buyurun!" diyerek paylaştı..

Açıklamasında 'Bu devletin bürokrasisinde kalbi hala vatanseverlik duygusuyla atan bürokratlar var hala oradalar, Saray'ın suç mahiyetindeki isteklerine direniyorlar. Yüzlerce belge geliyor' diyen Kılıçdaroğlu, daha sonra elindeki bazı yazılı belgeleri gösterdi. "Bu değil, bu değil" diyen Kılıçdaroğlu, "Size anlatacağım bu yüzlerce yolsuzluk belgelerinden sadece biri. Bir ıslak imza ile hazineden 6 milyar liranın nasıl çalındığının belgesi" dedi..

Kılıçdaroğlu belgeyi şöyle anlattı: 

"3 Nisan 2018 açık bir ihale yapılır ve ihaleye 15 firma katılır. 3 milyar 300 milyon bedelle ihaleyi bir firma kazanır. Ancak kazanan firmaya ihale verilmez. Çünkü 'Beşli Çete'den değildir. 27 Ağustos 2019'da tekrar ihale açılır. Bu kez ihale 9 milyar 449 milyon 995 liraya 'Beşli Çete'ye verilir. Yani tek bir ıslak imza ile devletin hazinesi 6 milyar lira zarara sokulur. Saray’daki şahıs ne için imza atıyor, aradaki 6 milyar tek bir imza ile çeteye peşkeş çekiliyor."