Kılıçdaroğlu, uluslararası kuruluşları 4 dilde uyardı: 'Para alamayacaksınız'

Kılıçdaroğlu, uluslararası kuruluşları 4 dilde uyardı: 'Para alamayacaksınız'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter’dan Erdoğan’a yanıt niteliğinde paylaşımlar yaptı.

İleri Haber

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kanal İstanbul konusunda merkezi Almanya'da bulunan dünyanın en büyük bankaları arasındaki Deutsche Bank'ı etiketleyerek, "Türkiye’nin hazinesinden para alamayacaklar" dedi.

Partisinin bugünkü grup toplantısında konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin, “iş dünyasını, bankacıları ve bürokratları tehdit ettiğini” öne sürerek “Deutsche Bank’a tehdit salladılar ‘ödemeyi kesinlikle yapmayız’ dediler. Bunlar daha şimdiden ya devlet nedir, devlet yönetmek nedir, bunlardan haberleri bile yok. Uluslararası bir tahkim mekanizması var bundan da haberleri yok. Biz iktidar olduk, bizden önceki borçlanmaları ödemedik mi? Niye, devlet budur da onun için. Ama bunlar devlet değil zillet” demişti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu açıklamalarının ardından Twitter’dan Erdoğan’a yanıt niteliğinde paylaşımlar yaptı.

Uluslararası firma ve kuruluşlara seslenen Kılıçdaroğlu, Almanca, İngilizce, Fransızca ve Arapça paylaşımlar yaparak uyarılarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, Türkçe tweetinde “Erdoğan, halkımın parasında ve doğasında gözü olan herkese aynı şeyi söylüyorum, Türkiye’nin hazinesinden para alamayacaklar!” dedi ve paylaşımına Deutsche Bank’ı etiketledi.

Ardından Almanca, İngilizce, Fransızca ve Arapça olmak üzere 4 dilde paylaşımlar yapan Kılıçdaroğlu, bu tweetlerinin tümünde Kanal İstanbul’un Türkiye’nin ulusal çıkarları ve uluslararası iklim politikalarıyla bağdaşmaması nedeniyle, projeyi finanse edenlere Hazine’den ödeme yapılmayacağını belirtti.