Kılıçdaroğlu: Ülkücü kardeşlerimizin vatan bayrak sevgisi bizde de aynen vardır

Kılıçdaroğlu: Ülkücü kardeşlerimizin vatan bayrak sevgisi bizde de aynen vardır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık Meclis toplantısında gündeme ilişkin konuşmalar yaptı.İş cinayetleri, Ergenekon davası ve ekonomik krize değindiği konuşmasında AKP- MHP ittifakına yönelik "Ülkücü kardeşlerimizin vatan bayrak sevgisi bizde de aynen vardır" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Kılıçdaroğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında engelli haklarına değinerek başladığı konuşmasında iş cinayetleri, ekonomik kriz ve Ergenekon davası hakkında konuştu.

4 Aralık Madenciler Günü olduğunu anımsatan CHP lideri, maden kazalarında Türkiye'nin birinci olduğunu söyledi. Madenler ve inşaatlarda yaşanan iş cinayetleriyle ilgili de şunları da kaydetti:

'HAK ARAMAK DİKTATÖRE BOYUN EĞMEMEKTİR'

“Daha geçen gün Kuzey Marmara Otoyolu'nda 30 metre yüksekliğinden bir blok işçilerimizin üzerine düştü. Siz hak istediniz diye polis geldi, TOMA'lar geldi, biber gazları geldi. Niye hak arıyorsunuz diye geldiler. Yarın onların davaları görülecek, CHP'li vekiller de hazır bulunacak. 52 işçi hayatını kaybetti, 52 kişinin ölümünü gizlediler. Sayın Ali Şeker'in verdiği soru önergesine gelen yanıtta söylediler. Onların hakkını CHP dışında kimse savunmadı. Hak aramak diktatöre boyun eğmemektir.”

'SAVCILIK, "ERGENEKON YOKTUR" DEDİ, MAĞDUR EDİLENLERİN HESABINI KİM VERECEK?'

Savcılığın Ergenekon davasında “Ergenekon diye bir örgütün varlığı ispat edilememiştir” kararına değinen Kılıçdaroğlu konuyla ilgili şunları söyledi:

“Hatırlarsınız bir Ergenekon furyası vardı. Herkes Ergenekoncu, herkes darbeciydi. 2007 yılında başladı 11 yılda fırtına estirdiler. Kim konuştuysa Ergenekoncu ilan ettiler. 60 bin kişinin telefonu dinlendi, 1260 kişi ifade verdi. 7 sanık ifade vermeden hayatını kaybetti. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ terörist diye tutuklanıp hapse atıldı. Savcı kalkıp Ergenekon diye bir örgütün varlığı ispat edilememiştir dedi. Uzun yıllar kamuoyunu meşgul edilen bu davada sahte deliller kullanılmış ve insanlara iftara edilmiştir. Şimdi biz yanlış yaptık diyorlar. Ölenlerin hesabını kim soracak, mağdur edilenlerin hesabını kim soracak?”

'SARAYIN BİR ELİ YAĞDA BİR ELİ BALDA'

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında değindiği diğer konular şöyleydi:

- "Saray hariç hepimiz ekonomiden şikayetçiyiz. Onların bir eli yağda bir eli balda. Milleti eti gramla alan bir noktaya getirdiler. Enflasyon düştü diye bugün havuz medyası manşet atmış. Bakın toplumu nasıl kandırmak istiyorlar. Düşen ne? Yüzde 39'u dizel otomobil fiyatları düştü. Yüzde 21'i benzinli otomobil fiyatlarındaki düşüş nedeniyle enflasyon da düşüyor. Millet her sabah kahvaltıda otomobil mi yiyor? Bizim derdimiz otomobil alanlar değil. Onların durumu iyi. Bizim derdimiz emeklilikte yaşa takılanlar. 1 milyon 800 bin kişi asgari ücretle aylık alıyor. Bir de kayıt dışı çalışanlar var."

- "Ekonomik krizi hepimiz yaşıyoruz, daha yaşayacağız. Biz 13 madde halinde krizin nasıl çözüleceğini açıkladık. O maddelerden biri de devletin tasarruf etmesiydi. Vatandaştan aldığın vergiyi doğru dürüst harcayacaksın dedik. Lüks araçlardan vazgeçin, yazlık saraydan, kışlık saraydan vazgeçin. Hala yandaş dolar üzerinden para alıyor."

'ÜLKÜCÜ KARDEŞLERİMİN VATAN BAYRAK SEVGİSİ BİZDE DE AYNEN VAR'

- "Ülkücü kardeşlerime tek bir sözüm yok. Onların başımın üzerinde yeri var. Ama partisine sahip çıkmyanları kendi sözüyle vurmak zorundayım. Ülkücü kardeşlerimin vatan bayrak sevgisi bizde de aynen vardır. Biz vatan sevgisine sahibiz."