Kılıçdaroğlu: Uçak satın alındıysa ayıp, hediyeyse daha büyük ayıp

Kılıçdaroğlu: Uçak satın alındıysa ayıp, hediyeyse daha büyük ayıp

PM toplantısı öncesi konuşan Kılıçdaroğlu'nun gündeminde Erdoğan'ın Katar'dan satın aldığı iddia edilen uçak konusu vardı.

CHP Parti Meclisi toplantısının açılışında basına açıklamalarda bulunan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gamze Taşcıer'in, gündeme getirdiği ‘uçak’ konusuyla ilgili “Satın aldıysan büyük ayıp. Kaç tane uçak alacaksın ya? Satın almadıysan, ikinci el uçağı biri sana hediye ettiyse, daha büyük ayıp" dedi.

Erdoğan'ın faizle ilgili açıklamalarını ve Merkez Bankası'nın dünkü faiz artırımını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "İstifa etmek gibi onurlu bir hareket vardır. İstifa et. Onurlu bir insansan görevini bırakırsın. 16 yıldır ülkeyi bu hale getirdin" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin 'bekası' için Suriye yönetimiyle işbirliği yapılmasının çok önemli olduğunu belirtti. "Türkiye Suriye yönetimiyle ilişkiye geçmeli" çağrısında bulunan Kılıçdaroğlu ayrıca, "Çok ciddi bir ekonomik krizin içindeyiz. Daha başlangıcındayız sonunda değiliz" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

“- Sorduğumuz soruların muhatabı dış güçler mi? Saman, mercimek ithal ediyorsun. Dış güçler mi sana dedi bunu?

'DAMAT ABUK SUBUK KONUŞTU'

- Damat sanayicilere nutuk attı. Abuk subuk bir sürü konuşma yaptı. Önerilerden biri şuydu; ülkemizin yer altı kaynaklarının tespit edilmesi ve ekonomiye kazandırılması. 16 yıldır yapamadığını nasıl yapacaksın? Bu milletin aklıyla alay etmektir. 

- Önlem olarak ‘dolar bozdurun’ dediler. Bunu söyleyen adam Man Adası’ndan yakınlarının getirdiği 15 milyon doların hesabını vermedi daha. Sen bu 15 milyon doları bozdurdun mu bozdurmadın mı?

‘GÜCÜ YANDAŞA YETMİYOR’

- Gücü AVM'deki adama yetiyor. Yandaşına yetmiyor. Geçiş ücretleri, garantiler dolar endeksli. Asıl para onlarda. Gücün yetiyor mu?  Niye sen bunu dolar bazında yaptırdın?

‘BELKİ ENFLASYONU TUTTURUR…’

- Hemen bir kararname çıkar Varlık Fonu’na yaptığın gibi kendini oraya (Merkez Bankası’na) başkan olarak ata. Önerim de var; Bilal'i de al, iyi ok atıyor belki enflasyonu tutturur.

’81 MİLYON ADINA CEVAP İSTİYORUM’

- Dün itirafta bulundu israf ekonomisinden vazgeçiyoruz diye. Bunu derken kendisine olağanüstü güzel bir uçak almış. Katar şeyhinden hediye dediler. Ben soruyorum Sayın Erdoğan bu uçak kimin uçağı? Satın aldıysan büyük ayıp kaç tane uçak alacaksın ya, satın almadıysan ikinci el uçağı biri sana hediye ettiyse daha büyük ayıp. Türkiye'nin onuruyla kimsenin oynama hakkı yoktur. Türkiye Cumhurbaşkanı hediye uçakla gezemez. Senden 81 milyon adına cevap istiyorum.